Tuoliprojektia

Jokainen suomalainen varmaan tuntee klassisen K-tuolin. Jos ei muuten, niin eiköhän meidän sukupolven mummoloissa ainakin näissä ole istuskeltu aikanaan. Perinteisessä K-tuolissa on istuimessa kierrejouset ja täytteenä heinää ja vanua. Nykyään näitä nojatuoleja löytyy myös vaahtomuovitäytteisinä, mutta varsinkin 1940-luvulla täytteenä saatettiin käyttää mitä tahansa vanhoista vaaterievuista sanomalehtiin.

Näitä erään tuttuni tuoleja kunnostaessa pääsin siinä mielessä helpolla, että istuimen ryhdikkyys oli säilynyt, eli perinteinen ”kantti” tai ”grundi” oli säilynyt hyvänä ja jousitus oli vielä kunnossa. Käytännössä tein siis tuoleille aika pintapuolisen fiksauksen täytteiden osalta; vaihdoin vain vanut ja väliliinaukset uusiin. Toiveena olikin saada tuoleille uusi ulkonäkö, ei perusteellinen korjaus. Käsinojista ja jaloista hioin vanhat lakat pois ja maalasin mustalla kalustemaalilla. Verhoilukankaaksi valikoitui suomalaisenLauritzonsin mallistosta Elle -kangas.

Casa3.jpgCasa1.jpgCasa4.jpg

 

Casa5.jpg

Teen blogiin vielä toisestakin kesän aikana verhoilemastani tuoliparista esittelyn ja ennen ja jälkeen kuvat. Tyyliltään nimittäin nämä kaksi tuoliparia ovat hyvin erilaiset ja siitäkin syystä tämän projektin toteuttaminen oli todella inspiroivaa!

sign_marjukka.jpg

2forliving - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *