Ilta herkutellen

*Yhteistyössä Herkku & Lahja Murena*

Oletteko koskaan käyneet Salon Herkku & Lahja Murena– liikkeessä? Ihania sisustusjuttuja sekä monipuolinen valikoima herkkuja! Murenassa suositaan lähellä ja puhtaasti tuotettuja tuotteita, mutta valikoimasta löytyy myös muualta tuotuja persoonallisia ja laadukkaita juttuja. Iloksemme saimme blogi-iltaamme varten testattavaksi heidän perjantaikassinsa. Kassin ideana on siis helpottaa ikuista kaupassa harhailemista ja viikonlopun ruokien suunnittelua. Ja miten ihanaa olisikaan viedä vaikka tuliaisiksi tällainen herkkukassi, jossa on kaikki ainekset valmiina ateriaa varten sekä tietenkin resepti, jonka avulla voi loihtia vaivattomasti täydellisen illallisen!

Viime viikon perjantaikassissa oli ohjeet ja raaka-aineet Kurpitsaiselle Emmer -risotolle Murenan tapaan. Emmer viljariisi oli meille ihan uusi tuttavuus ja se kuuluu ns. uusvanhoihin viljalajeihin esimerkiksi speltin ohella. Perinteisestä risottoriisistä emmer eroaa esimerkiksi korkeilla proteiini ja vitamiiniarvoillaan, ja maultaan se oli aika pähkinäinen. Resepti oli hyvin selkeä ohjeiltaan ja lopputulos onnistunut 🙂

Olimme siis suunnitelleet valmistavamme kiireettömän illallisen perheinemme ja viettää myös viimeiset hetket ulkona terassilla kilistellen Casablogeihin liittymisen johdosta. Syksy kuitenkin herätti meidät pian kesämuistoistamme, sillä sade alkoi tottakai heti, kun saimme ruuat pöytään. 😉

IMG_5250.jpg

IMG_5256.jpg

IMG_5233.jpg

IMG_5241.jpg

IMG_5294.jpg

Kurpitsainen Emmerrisotto Murenan tapaan

Kurpitsa lohkottonu ja siemenet poistettuna

suolaa ja pippuria myllystä

1/3-1/2 osa chilipalkoa (siemenet huolellisesti poistettuna)

1-2 salottisipulia

1-3 valkosipulinkynttä

2-4dl emmeriä

50-100g voita

5dl-1l kasvislientä

2-3rlk mascarponejuustoa

1pkt pekonia

tuoretta salviaa

parmesania

Lohko kurpitsan ”hedelmäliha” ja poista siitä siemenet. Voitele uunivuoka ja sekoita mausteet keskenään. Laita kurpitsat vuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Lisää joukkoon mausteet ja paista 200 asteessa n. 45 minuuttia kunnes kurpitsat ovat kypsiä.

Keitä kasviliemi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Silppua valkosipulin kynnet, sipuli ja kuullota ne öljyssä chilin kanssa. Lisää joukkoon emmer ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon n. puolet kasviliemestä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on imeytynyt. Lisää nestettä pikkuhiljaa tarpeen mukaan. Keitä risottoa n.25 minuuttia.

Lisää loppusuoralla uunissa paahtuneet kurpitsat, voi sekä mascarpone joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Laita kansi päälle ja anna emmerrisoton vetäytyä vielä hetken aikaa. Paista pekonit rapsakoiksi leivinpaperin päällä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Paista sillä välin tuoreita salvianlehtiä pannulla öljyssä. Annostele risotto lautasille ja lisää salvianlehdet. Ripottele päälle vielä murskattua pekonia ja parmesanraastetta.

 

IMG_5283.jpg

IMG_5291.jpg

IMG_5327.jpg

IMG_5276.jpg

IMG_5265.jpg

Murenan viikonloppukassin sisältö vaihtelee joka viikko, ja heidän nettisivuiltaan saa vilkaistua minkälaisia herkkuja aiemmin kasseista on löytynyt. Salon torilla Murenan liikettä vastapäätä vietetään muuten viikonloppuna perinteisiä markkinoita ja myös Murenasta löytyy huikeita tarjouksia loppuviikolle sen myötä. Lisäksi lukijamme saavat 10% alennuksen elintarvikkeista mainitsemalla kassalla blogimme nimen! Tällä viikolla kannattaa siis suunnata Saloon! 🙂

Yhteinen.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *