Toffeeomenat

IMG_5336.jpg

Illanistujaisiimme tein jälkiruuaksi toffeeomenoita. Taisi tämä toffeekastike jäädä ainakin omaan reseptivihkooni pysyvästi, sen verran hyvä se oli että jaan ohjeen teillekin. Tätä jälkkäriä varten tarvitset omenoita sekä itsetehtyä toffeekastiketta. Omenat pilkotaan lohkoiksi ja niiden päälle puristetaan sitruunamehua estämään niiden tummumista. Omenat voi laittaa jääkaappiin viilenemään ja odottamaan toffeekastekkeen valmistumista.

Toffeekastike

50g voita

1,75dl hunajaa

1dl kookoskermaa

1tl vaniljajauhetta

1tl kanelia

Sulata voi kattilassa. Lisää hunaja, kookoskerma, kaneli ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna seosta kunnes se alkaa kuplia. Laske lämpötilaa niin alas että seos juuri ja juuri poreilee. Anna seoksen poreilla noin puoli tuntia hämmentäen viiden minuutin välein. Kaada lopuksi kastike omenoiden päälle ja vie jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

Viikko onkin alkanut hyvin kylmissä merkeissä, takkaa saa jo lämmittää ja vanhoja ikkunatiivisteitä vaihdetaan jokainen vapaa hetki jotta lämmöt pysyisivät sisällä paremmin. Ja niitä vapaita hetkiä, niitä saa kyllä tästä meidän arjestamme etsimällä etsiä. 😉 Muutaman päivän sisällä meinaan juoda jo vuoden ensimmäiset glögit, ehkä se olisi se rauhoittumisen paikka.

Herkullista alkanutta viikkoa!

 

sign_elisa.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *