Kurpitsoja & halloweenkakkua

Lapsilla on huomenna päiväkodissa haamujuhlat ja tänään ollaankin kaivettu valmiiksi esiin kurpitsa- & Batmanpuvut. Isommalle lupasin että huomenna voi laittaa päälle batmanyöpaidan ja tein omasta mustasta paidastan viitan johon oltiin erittäin tyytyväisiä. Viitasta ei oltaisi haluttu luopua millään edes nukkumaan mennessä. Pienempi taas saa pukeutua kurpitsa-asuun jonka tein muutama vuosi sitten muskarin naamiaisiin. Yritän ainakin instagramin puolella vilauttaa pukua viikonlopun aikana jos joku siitä vaikka saisi ideaa ensi vuodeksi tai muihin naamiaisiin! 🙂

Meillä kävi tänään myös iltaisella vieraita suuren perheellisen verran. Sytytettiin muutama päivä sitten tehdyt kurpitsalyhdyt palamaan ulos ja syötiin halloweenkakkua. Ovat nämä teemajuhlat ihan parhaita, vaikka ajan puutteen vuoksi niihin ei ehdikään panostaa ihan niin paljon kuin haluaisi.

IMG_5530.jpg

Jos ei teillä ole vielä herkkuja pyhäinpäiväksi valmiina, on tämä seittikakku supernopea valmistaa. Itsehän siis tein kakun pikapikaa aamulla ennen töihin lähtöä samalla kun toisella kädellä sudin värejä kasvoihin 😀 Ohje on muuten nuoruusvuosieni kokkauskirjasta, Siskot sopassa. Tätä muffinsiohjetta olen muokannut vuosien varrella ties mihin. Lempparini on vaihtaa suklaa mustikoihin, kannattaa kokeilla!

Muffinsipohja

100g voita

1,5dl sokeria

2 kananmunaa

2,5dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

100g suklaarouhetta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja suklaarohe kevyesti sekoitaen. Kaada taikina muffinsivuokiin tai tässä tapauksessa voideltuun irtopohjavuokaan. Paista noin 15 minuuttia.

 

Kuorrute

250g tuorejuustoa

100g voita

5dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

Kuorrute kannattaa levittää ennen irtopohjavuoan reunojen irroittamista. Lisäksi sulatin tummaa suklaata, tein reunoillepäin kasvavia ympyröitä ja vedin koristeluveitsellä sisimmästä ympyrästä uloimaan seittikuvion saamiseksi.

 

IMG_5494.jpg

Hyvää tulevaa pyhäinpäivää! Aikovatko muutkin juhlia halloweenia?

sign_elisa.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *