Viikonloppuhommia

Hyvää pyhäinpäivää! Päivä on tähän mennessä sisältänyt pitkän aamulenkin koiran kanssa, perusteellisen viikonloppusiivouksen sekä muutaman tunnin blogipalaverin Elisan kanssa. Saimmekin monta suunnitelmaa eteenpäin, joten voimme hyvällä omalla tunnolla sanoa päivän olleen tehokas! Nämä meidän yhteiset blogipäivät ovat usein aikamoisen suunnittelun takana; kahden vuorotyöläisen aikataulut kun eivät ihan aina osu yhteen. Nyt kävi kuitenkin niin hyvin, että seuraava blogipäivä meillä onkin jo maanantaina, kun olemme molemmat vielä vapaalla. Silloin onkin tiedossa hauska tilaisuus, josta kerromme varmasti lisää täällä blogissa sitten ensi viikolla.

Kuvat ovat aamupäivän siivoustouhuissa räpsäisty. Mulla on viimeksi ollut orkidea joskus 10 vuotta sitten. En muista kuinka pitkäikäinen se oli, mutta omat epäilykseni ovat ettei kovinkaan pitkä. Sukuni puutarhuri -geenit eivät ole suoranaisesti minulle siirtyneet. (Parhaat vinkit orkidean hoitoon otetaan vastaan kommentiboksiin).

kukka1.jpg

kukka2.jpg

Loppupäivän ohjelmassa olisi puketuminen kultaisiin legginseihin ja suuntaaminen Halloween naamiaisjuhliin.

(Onneksi blogimme sisältö on pysynyt aika hyvin näissä koti ja sisustusjutuissa, niin tulette säästymään ainakin toistaiseksi kuvilta illan lookistani).

Hauskaa viikonlopun jatkoa!

sign_marjukka.jpg

 

 

2forliving - -

2 kommenttia “Viikonloppuhommia

  1. Orkidea on todella kaunis, mutta hoito on aika vaativaa puuhaa. 😀 Itse olen saanut seuraavanlaisia hoito-ohjeita:<br />
    <br />
    Ruukun ei tarvitse olla läpinäkyvä vaikka jotkut niin väittävätkin. Kastelu kerran viikossa uppokastelulla eli haaleaa vettä altaaseen ja kukka ruukkuineen veteen (ei tietenkään multaosa veden alla) ja saa olla siinä 30 minuutista muutamaan tuntiin niin, että juuret saavat rauhassa imeä itseensä vettä. Orkidean juurista näkee hyvin kastelutarpeen; juuret muuttuvat hopeanharmahtaviksi ollessaan veden tarpeessa ja vihreiksi saatuaan riittävästi kosteutta. Orkidea on hyvä säilyttää vedottomassa paikassa, jossa on valoisaa, mutta ei suoraa auringonpaistetta (porotusta siis). Myöskään jatkuvasta siirtelystä orkidea ei kuulema pidä, se on herkkä kukka loukkaantumaan. 😉 Orkidea voi olla pitkäänkin ilman kukintoa sen jälkeen, kun se on tipauttanut viimeiset kukkansa, joten vaatii yksinkertaisesta kauneudesta pitävää ihmistä ja kärsivällistäkin hoitaa kukkaa säännöllisesti silloin, kun kukka on pelkkä ranka. 😉

    1. Kiitos Irina vinkeistä! Tänään taitaakin olla nyt tuon orkidean upotuspäivä, sillä viikko sitten viimeksi sille annoin vettä. Ja tuo oli ihan uusi tieto, että juurista voi jo päätellä mikä on veden tarve 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *