Luukku 1 // Vaahtokarkit

Tästä se nyt alkaa, virallinen joulunodotus! Tämä on meidän lyhyen blogihistoriamme ensimmäinen joulukalenteri, ja luvassa jouluaattoon saakka jokaiselle päivälle uusi jouluinen juttu. Tiedossa on pieniä DIY-ohjeita, reseptejä sekä vinkkejä jouluisen tunnelman luomiseen. Tervetuloa 🙂

Ensimmäistä luukkua varten valmistimme herkullisen joulutervehdyksen. Halusimme tehdä suloisia vaahtokarkkeja, jotka vievät sokerinnälän mennessään jo yhdellä puraisulla. Netistä löytyy useita reseptejä vaahtokarkkien valmistamiseen. Me teimme omamme pienen googlaamisen jälkeen Valion ohjeella, joka oli hyvin simppeli eikä vaatinut mitään erikoisempia ainesosia.

2.jpg

IMG_5842.jpg

Vaahtokarkkeihin tarvitset:

2 dl vettä

1 kpl vaniljatanko

5 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

ripaus suolaa

2 kpl valkuaista

7 kpl liivatelehteä

1/2 dl tomusokeria

halutessasi elintarvikeväriä ( me käytimme punaista)

1.) Sekoita kattilaan sokeri, siirappi, vaniljatanko, 1 dl vettä ja suola. Keittele 12 minuuttia, jonka jälkeen ota seos pois liedeltä ja poista vaniljatanko.

sokeri.jpg

2.) Voitele vuoka öljyllä ja ja sokeroi tomusokerilla. Laita liivatteet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi.

tomusokeri.jpg

3.) Purista liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne siirappiseokseen. 

liivatelehdet.jpg

4.) Vatkaa siirappiseos ja liivatelehdet kuohkeaksi vaahdoksi.

kuumasiirappi.jpg

siirappivaahto.jpg

Äidin ja tädin pieni apulainen halusi seurata tarkkaan herkkujen valmistusta 🙂

Nooa.jpg

5.) Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi, jonka jälkeen nostele varovasti sekaisin sokerisiirappiseos ja vaahto. Lisää halutessasi elintarvikeväriä.

V%C3%A4riaine.jpg

Vaahdot.jpg

6.) Kaada tasainen seos vuokaan ja ripottele vielä päälle tomusokeria. Anna hyytyä n. vuorokausi huoneenlämmössä.

Kaato.jpg

Hyytyy.jpg

Kun vaahtokarkkimassa on hyytynyt yön yli astiassa, leikkaa vaahtokarkit haluamaasi muotoon ja pakkaa vaikka kauniiseen rasiaan! 🙂 

Yhteinen.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *