Luukku 2 // Minne mennä joulukuussa?

Jouluiset tapahtumat ja myyjäiset ovat jo startanneet ympäri Suomen, mutta keräsimme teille vielä muutaman meille mieluisen menovinkin joulukuulle.

IMG_0082.jpg

Naisten Joulumessut Wanhassa satamassa Katajanokalla jossa naiset myyvät itse käsintekemiään tuotteita. Tarjolla on muun muassa neuleita, taidetekstiilejä, joulukoristeita, keramiikkaa, koruja, nahka- ja puutöitä, kynttilöitä ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita sekä jouluherkkuja. Messut järjestetään 2.12.-6.12.2015.

Vanhan suurtorin joulumarkkinat Turussa. Myyjiä saapuu ympäri Suomea ja aina ulkomailta asti. He tuovat myyntikojuihin laajan valikoiman käsityöläisten taidonnäytteitä, kuten luonnonmateriaaleista tehtyjä tuotteita, koriste-esineitä, asusteita, hienoa taidetta ja jouluisia herkkuja.Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilta löydät nähtävää ja tehtävää koko perheelle. Jouluisissa myyntikojuissa on tarjolla käsityöläisten taidokkaita tuotteita ja jouluherkkuja. Vanhan ajan markkinatunnelmaa ovat luomassa monenlaiset teatteri-, musiikki- ja sirkusesitykset. Pukin pajalla tapaat Joulupukin perheineen! Joulumarkkinat järjestetään 21.–22.11. 28.–29.11. 5.–6.12. 12.–13.12.2015 klo 11–17

Lohjan menneen ajan joulumarkkinat järjestetään Lohjan järjestetään Lohjan keskiaikaisella kirkonmäellä lauantaina 12.12 klo 10-16 sekä sunnuntaina 13.12 klo 11-16. Menneen ajan joulumarkkinat on tunnelmallinen ja lämminhenkinen tapahtuma, jossa voi kokea kiireettömyyttä ja aistia nuotion lämpöä sekä jouluisten herkkujen tuoksuja ja makuja. Tutuiksi tulevat myös menneitten aikojen työtavat ja juhlaruokien valmistus.

Suomenlinnassa voit seurata Linnoitustontunreittiä. Linnoitustontun reitti on omatoiminen polku, jonka varrella voi seurata tonttujen puuhia eri puolilla linnoitusta.Tonttupolun kartan voi noutaa matkailuneuvonnasta. Kartta ja opasteet johdattavat reitin pisteisiin, joista jokainen kertoo Suomenlinnan tonttujen touhuista. Kun poikkeat polun kiertämisen jälkeen matkailuneuvonnassa, saat pienen palkinnon. Reittiä voi seurata omatoimisesti 28.11.2015-6.1.2016.

13.12 pääsee Seurasaaressa kurkistamaan satuun ja vanhanajan joulunviettoon. Joulupolku on auki klo 12-17. Aivan sillan kupeessa joulukuuset odottavat lasten itse tekemiä joulukoristeita. Antin Kaffeliiterissä lapsille tarjotaan joulupuuroa, jota varten kannattaa ottaa mukaan omat lautaset ja lusikat. Muutama nuotiopaikka löytyy myös nälkäisille aikuisille. Illan hämärtäessä on ikioman taskulampun valossa mukava tarkastella metsän tarjoamia yllätyksiä ja sytyttää joulurauhankynttilä puiston kynttilämereen. Joulupolulta löytyy myös “Luovu tutista” -piste, jossa pienokaiset voivat lahjoittaa tuttinsa vauvaporoille. Päälle tarvitaan lämpimät, säänmukaiset vaatteet ja sydämeen paljon joulumieltä!

Joulukuun 11.-20. päivä Helsingin Kaapelitehtaan valtaa joulun tunnelma ja tuoksut. Käsityöyrittäjien lisäksi Kaapelin joulu tarjoilee myös monipuolista jouluista ohjelmaa sekä erilaisia työpajoja. Kaapelitehtaalla voit osallistua myös joulukeräykseen, jonne voit lahjoittaa esimerkiksi astioita, talvivaatteita ja muuta käyttötavaraa. Joulukeräyksen sato lahjoitetaan Korson setlementtinuoret ry:n kautta vähävaraisille nuorille ja lapsille. Ohjelmaan palaavat huippusuositut Tonttunaama kinkkubingo, jossa voi nimensä mukaisesti voittaa kinkun tai seitankinkun joulupöytään sekä Remake-kollektiivin työpajat, jossa on mahdollista esimerkiksi ommella opastettuna uusia tuotteita tai uudistaa vanhoja.

Ovatko nämä tapahtumat joulun alla teille tuttuja? Entä onko teidän paikkakunnallanne joulutapahtumia joista haluaisitte vinkata?

 

Tapahtumien kuvaukset ovat osittain järjestäjien omia.

Yhteinen.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *