Luukku 3 // DIY // Kaura-hunaja vuohenmaitosaippua

Yhteistyössä Limepop

Kolmas luukku sisältää ohjeet itsetehtyyn saippuaan. Saippuan valmistaminen oli todella inspiroivaa ja jälleen kerran, helpompaa kuin aluksi luulimme. Miksi ei ole tullut kokeiltua aiemmin? Tästä inspiroituneena aiomme toistekin valmistaa itse kosmetiikkaa; tämä saippua ainakin vakuutti meidät myös testikäytössä 🙂 

saippuapakkaus.jpg

Saippuoiden valmistukseen tarvitset

Vuohenmaitosaippuamassaa*

hunajaa

kaurahiutaleita

pekaanipähkinöitä tai muita pähkinöitä

Lisäksi kattila, sekoitin sekä muutama maitotölkki tai muu muotti.

Kanelitankoja koristeeksi tuoksua tuomaan

 

*saatu yhteistyön merkeissä

SAIPPUA1.jpgJoulukalenteri%20%272015.jpg

Saippuamassa sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä. Massaa ei kannata sekoitella liian voimakkaasti, sillä muuten siihen muodostuu helposti ilmakuplia (kuten meillä kävi). Sulaneeseen massaan lisätään kaikki aineet, jotka hienonsimme ensin blenderissä. Kun olet saanut seoksen tasaiseksi, kaada sitä esimerkiksi tyhjiin maitopurkkeihin ja annan jähmettyä rauhassa. Saippua oli kunnolla jähmettynyt noin vuorokaudessa.

saippuasaunalla.jpg

 

Vuohenmaitosaippuamassan löydät ihastuttavasta pienestä Limepop- liikkeestä, verkkokauppa täällä. Limepopista saat vinkkejä myös muun luonnollisen kotikosmetiikan tekemiseen, ja tietenkin kaikki tarvikkeet voit tilata sieltä. Tuotteiden nouto onnistuu myös Helsingistä, ja näin mekin saimme tarvittavat tuotteet ihan päivän varoitusajalla. Kiitos yhteistyöstä!

Yhteinen.jpg

2 kommenttia “Luukku 3 // DIY // Kaura-hunaja vuohenmaitosaippua

  1. Oi, nää on tosi ihania! Kiva seurata teidän joulukalenteria :)<br />
    <br />
    Mulla oli ennen tapana keräillä saippuoita, aina jostain tapahtumasta niitä ostin ja nyt on semmonen saippuakokoelma vessassa ettei tarvii vähään aikaan ostaa 😀

    1. Kiitos J! Mäkin myönnen olleeni joskus pikkasen saippuafriikki.. Arvaa vaan miten kävi, kun olin lomalla Ranskassa ja kävin kylässä, jossa valmistetaan mm. hajuvesiä ja saippuoita.. Niitä tuoksusaippuoita taitaa olla vieläkin tuolla kylppärin kaapissa 😀 Mutta tää ite tehty on kyllä ollut käytössä aivan ihana, ja sopii myös niille, jotka eivät välitä vahvoista tuoksuista 🙂 -Marjukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *