Luukku 6 // DIY // Lelupurkit

Lapsille usein kerääntyy pieniä leluja sitä mukaa, mitä vanhemmaksi he kasvavat. On legot, lelusotilaat, muovieläimet ynnä muu tilpehööri, joille on välillä vaikea löytää sopivaa säilytyspaikkaa. Sellaista, josta lapsi myös itse halutessaan löytäisi tietyn lelun ilman, että tarvitsisi kaivella mitään ison lelulaatikon syövereistä. Teimme näitä hauskoja lelupurkkeja Elisan pojille, joista varsinkin isompi on juuri siinä iässä, että näitä pieniä leluja alkaa kertyä. Nämä purkit ovat myös oiva paikka isoveljelle säilyttää tallessa omat, tärkeimmät pienet lelunsa, jotka voisivat olla vielä vaarallisia pikkuveljen käsiin joutuessaan.

Lelupurkki1.jpg

Tarvitse lelupurkkien tekemiseen:

Tyhjiä, kannellisia lasipurkkeja. Esim. pastakastikepurkit.

Pieniä, muovisia eläimiä

Pikaliimaa

Spraymaalia (askartelukaupat, rautakaupat)

Lelupurkki3.jpg

Liimaa pikkueläin pikaliimalla purkin kanteen.

Kun eläin on kuivunut vahvasti kiinni, voit maalata kannen sekä eläimen spraymaalilla. Maalaamisen voisi tehdä myös ennen liimausvaihetta, mutta tällä tavalla säästää hieman aikaa sillä maali kuivuu huomattavasti kauemmin kuin pikaliima. Me maalasimme kannet ja eläimet 2-3 kertaa, jotta saimme haluamamme tasaisen tuloksen. Anna maalikerrosten kuivua rauhassa aina ennen seuraavaa kerrosta. Useimmat spraymaalit ovat kosketuskuivia parissa tunnissa.

Lelupurkki2.jpg

IMG_5587.jpg

IMG_5596.jpg

IMG_5608.jpg

IMG_5618.jpg

Värikkäämmistä tykkäävät voivat maalata purkinkantensa vaikka vihreäksi tai vaaleanpunaisiksi, vaikka sen mukaan mitä purkeissa haluaa säilyttää.

Tänään haluamme toivottaa kaikille myös hyvää Itsenäisyyspäivää! Keli on kuin juhannuksena, vettä sataa kaatamalla ja lämpöasteita taitaa olla lähemmäs +10. Enää kaksi kokonaista viikkoa jouluun, ihanaa! Kelistä huolimatta 🙂

Yhteinen.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *