Luukku 10 // DIY // joulukoristeet askartelumassasta

Joulun ensimmäiset koristeet teimme jo heinäkuussa. Nämä helpot askartelumassasta valmistetut kuusenkoristeet ovat suht nopea ja kiva tapa tehdä persoonallisia koristeita joulukuuseen, tai kuten minun tapauksessani tähän koristeoksaan.

Koriste4.jpg

Koriste3.jpg

Koristeiden valmistamiseen tarvitset:

Valkoista askartelumassaa

Juomalasin tai muun muotiksi sopivan esineen

Kirjain leimasimia

Pilli (jolla teet nauhalle reiän)

Kaulimen

Voit tehdä näitä koriseita samalla tyylillä, kuin leipoisit pipareita. Eli muotoile/kauli askartelumassasta levy, josta painelet haluamallasi muotilla (esim vesilasilla) sopivia koristeita. Voit siloitella kaulitsemaasi levyä vielä veteen kostuteilla käsillä tai sormilla, jotta saat mahdollisimman sileän pinnan. Veden kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä liian kosteaan ”taikinaan” on vaikeampi saada kirjaimia selkeästi näkyviin.

Painele kirjainleimasimilla haluamasi tekstit koristeisiin, ja tee vielä viimeisenä pilliä apuna käyttäen reikä koristenauhaa varten. 

Anna kuivua rauhassa kuivassa paikassa. Kun koristeet ovat pintakuivia, kannattaa niitä käydä hieman liikuttelemassa; näin estät reunoja käpertymästä ja kohoamasta kun massa alkaa kuivua.

 

Koriste1.jpg

sign_marjukka.jpg

2forliving - -

4 kommenttia “Luukku 10 // DIY // joulukoristeet askartelumassasta

  1. Kiitos Heidi! Näitä oli hauska heinäkuun helteillä tehdä 😀 Silloin joulu tuntui vielä kovin kaukaiselta. Suosittelen kokeilemaan, tää oli kyllä helppo ja nopea tapa tehdä persoonallisia koristeita 🙂

 1. Teillä on ihan älyttömän kiva blogi. Avaan ihan ensimmäisten joukossa päivittäin bloginne. Yksi inspiroivimmista ja kivoimmista blogeista. Joka päivä odottaa innolla mitä olette tehneet. Kivoja juttuja ja hienot kuvat. Kiitos ja mukavaa joulua teille! Jatkakaa samaan malliin!

  1. Voi kiitos tuhannesti kauniista sanoista! &hearts; Kommenttisi lämmittää meidän molempien mieltä varmasti pitkään! Mukavaa, että olet viihtynyt blogimme parissa :)<br />
   <br />
   Ihanaa joulunodotusta sinullekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *