Luukku 12 // DIY vaniljakynttilät

Yhteistyössä Limepop

Ensimmäistä kertaa kokeilimme tehdä kynttilöitä ja yllätyimme, kuinka helppoa se olikaan! Tällaisina kynttilähulluina uskomme, että näitä tullaan tekemään toistekin. Ja mikä olisikaan mukavampi pikkujoululahja, kuin itse tehty kynttilä kauniissa lasipurkissa.

Valmis.jpg

blogi6.jpg

Kynttilöitä varten tarvitaan

sydänlankaa

lasipurkkeja

askartelukaupasta saatavaa kynttilämassaa tai vanhoja kynttilänpätkiä

vanilja-absoluutti öljyä *

pitkiä tikkuja

*saatu yhteistyön merkeissä

blogi5.jpg

Sulata kynttilämassa kattilassa. Me sekoitimme sekä vanhoja kynttilänpätkiä, että uutta massaa keskenään. Steariinin sulaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä ja tähän kannattaa varata reilusti aikaa. Ole varovainen, ettei sula massa pääse kiehumaan tai kuumentumaan liikaa, ettei se syty palamaan. Kun uudelleen käytettävät kynttilät ovat sulaneet, poistetaan niistä vanhat sydänlangat jotta kynttilöihin ei jää ”roskia”.

blogi2.jpg

blogi4.jpg

Sidoimme puisiin grillitikkuihin sydänlankaa sen verran, että langan pää osuu ihan purkin pohjaan asti.

blogi3.jpg

Kaada sulanut massa purkkeihin. Oma sula massamme on rusehtavaa, sillä lisäsimme hieman vaniljaista eteeristä öljyä seokseen. Eteerisellä vaniljatuoksuöljyllä saat aikaiseksi miedon tuoksun kynttilöihin. Mikäli olet vahvempien tuoksujen ystävä, suosittelemme käyttämään tuoksuöljyä joita löytyy esimerkiksi täältä.

blogi1.jpg

ValmisJar.jpg

Kynttilöitä teimme muutamaan eri malliseen purkkiin. Tähän tarkoitukseen tosiaan sopii minkälainen lasipurkki tahansa, mielikuvitus on rajana! Myös tavallinen, kaunis juomalasi sopii tähän käyttöön.

Yhteinen.jpg

2forliving - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *