Luukku 14 // Jouluiset karkit

Tämä resepti on ehdoton kaikille, jotka tykkäävät kookoksesta ja suklaasta. Ja niiden yhdistelmästä. Ja Bounty suklaapatukoista! Löysin tämän ihanan reseptin Chocohilin arkistoista ja tottakai sitä oli pakko päästä testaamaan näin joulun aikaan. Näistä herkuista saa myös täysin vegaanisia! Useinhan tumma suklaa ei sisällä varsinaisesti maitoa, mutta esimerkiksi tähän käyttämässäni suklaassa oli maininta ”saattaa sisältää maitoa”. Muut kuin vegaanit voivat siis huoletta laittaa näihin oman maun mukaan mitä suklaata haluavat.

Bounty3.jpg

Bounty -suklaisiin tarvitset:

1,5 dl tomusokeria

0,75 dl kookoskermaa (kookosmaidon pinnalla oleva paksu kerros kun avaat tölkin)

0,5 tl vanilja-aromia

3,5 dl kookoshiutaleita

150 g tummaa suklaata

3-4 dl kookoshiutaleita pinnalle

Sekoita tomusokeri, kookoskerma ja vanilja-aromi keskenään. Lisää joukkoon kookoshiutaleet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita seos pakastimeen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen siitä on helpompi pyöritellä palloja massan ollessa hieman kohmeinen. Sulata suklaa vesihauteessa. Pyörittele pallot ensin kookosmassasta valmiiksi, jonka jälkeen pyörittele palloja sulaneessa suklaassa. Itse laitoin lautasella kookoshiutaleet valmiiksi ja lusikkaa apuna käyttäen pyörittelen suklaiset pallot hiutaleissa. Lusikan avulla on hyvä nostella valmiit pallot lautasella ja laittaa jääkaappiin hieman jähmettymään.

Bounty2.jpg

Bounty.jpg

Näistä tuli tosi herkullisia, ja Chocochilin alkuperäisen reseptin mukaan näiden pitäisi säilyä hyvänä viitisen päivää jääkaapissa.. Jos malttaa säästellä 😉 Nää on kyllä niin makeita, että yhden syötyä herkkukiintiö on hetkeksi taas täynnä!

Suosittelen vierailemaan Chocochilin resepteissä, sieltä olen itse löytänyt kasvisruokiini inspiraatiota jo vuosia. 

sign_marjukka.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *