Sisustushaaveet tälle vuodelle

Oletteko ehtineet jo miettiä uudenvuodenlupauksia tai tavoitteita ja haaveita tälle vuodelle? Toki niitä perinteisimpiä, kuten terveellisemmin syömistä ja liikkumistakin on tullut mietittyä mutta kun kerran sisustusblogia pidetään niin puhutaan tällä kertaa niistä kodin sisustustavoitteista. Itseäni ainakin koskee hyvin lause, siisti koti – rauhallisempi mieli. Tuntuu että epäsiistissä, toimimattomassa kodissa mieli ei lepää laisinkaan. Elämä helpottaa ja arkea nopeuttaa suunnattomasti kun kaikki on järjestyksessä. Meidän kodissa on paljon jo remontoitu, mutta paljon on vielä myös tekemättä jotta olisin tyytyväinen. No, ihmisellä täytyy olla haaveita ja tavoitteita, tässä minun.

Keittiö

Onko joku joskus miettinyt miksi keittiötämme ei koskaan näy kuvissa? Jo 5 vuotta sitten tähän taloon muuttaessani halusin eroon kaikesta puun sävystä. Eikä ihmekään, sitä oli täällä nimittäin kaapeissa, lattiassa, katossa (puhumattakaan oransseista ja tummanvioleteista seinistä siihen lisäksi). Ja kaikki eri sävyä. Ainut minkä suostuin silloin jättämään oli keittiön kaapistot, mutta joka päivä siitä lähtien olen miettinyt niiden maalaamista. Vetolaatikoiden kiskojen hajoaminen on saanut minut kuitenkin miettimään ihan suurta keittiöremonttia. Toivotaan että tämä olisi se vuosi kun se saataisiin vihdoin toteutettua. Keittiössämme on muutenkin liikaa turhaa laskutasoa, tiedättekö, sellaista joka kerää kaiken ylimääräisen tavaran koska se ei oikeasti ole ruuanvalmistuskäytössä. Monet ovat sanoneet juuri tuon tasojen määrän olevan hyvä asia, mutta itse nään sen vain huonona juttuna. Kompakti keittiö ja säilytystilat sitten erikseen sille muulle tavaralle joka ei keittiöön kuulu. Toimivat säilystystilat, paljon vetolaatikostoja ja vähemmän noita kaappeja joiden hyllyt kätkevät kaiken turhan takaosiinsa.

anetteshus_kitchen9.jpg

kuva täältä

Turhan karsiminen

Paljon tätä olenkin jo harrastanut mutta lisää pystyn varmasti vielä tekemään. Kaikkea sitä tulee vuosien varrella säästettyä, varsinkin keittiössä. Jos kaapista löytyy kipposia ja kupposia joita ei kolmeen vuoteen ole käytetty, olisikohan niistä jo aika luopua? Yksinkertaisempi tyyli on tehnyt jo pitkään tuloaan mieleeni, niin sisustuksessa kuin kaappien sisällössäkin.

Kaapit järjestykseen

Varsinkin eteisen järjestämistä odotan kuin kuuta nousevaa. Liukuovet, jotka kätkevät sisäänsä kunnolla organisoidut hyllyt. Meidän eteisen kaapit ovat niin hyvässä kunnossa että riittäisi että saataisiin liukuovet kaapinovien tilalle sekä peittämään vaatetanko. Lasten kanssa tämä eteisen järjestys oikein korostuu, ja varsinkin siinä kohtaa kun on erikseen ulkovaatteet päiväkotiin sekä kotiin. Dymolle riittää merkittävää että kaikki löytyisi ja menisi takaisin aina oikeaan paikkaan. Ja ne kengät, niitä en halua enää nähdä eteisessä kuin suljettujen ovien takana. Niin kauan olen tuon eteisen siisteyden kanssa nyt tapellut että tänä vuonna varmasti asiaan tulee muutostaja täsä aionkin sisustuslistallani ensimmäisenä aloittaa.

eteiseen2.jpg

Dymo Clas Ohlson // Laatïkot ja korit Ikea // Liukuovet Ikea

Purkit kauniimmiksi

Onko teidänkin kylpyhuoneenne yksi väriensirkus purkkien ja putelien vuoksi? Meidän ainakin on ja siitä sekametelisopasta tahdon eroon. Pelkkien kansien perusteella en toki halua tai pysty kaikkea kuitenkaan ostamaan joten ratkaisuna täytettävät pullot ja purkit. Paljon olen viimevuoden aikana suosinut myös täyttöpusseja, jotka ovat ympäristöystävällisempi valinta kuin aina ostaa kokonaan uusi purnukka. Niin saippuoissa kuin pyykinpesuaineissakin.

Sama pätee keittöön, maustepurkkien kirjo on valtava. Granitista löysin kuitenkin maustepurkkeja joihin mielelläni säilöisin kaikki mausteeni ja dymolla kirjoittaisin kylkeen.

tammikuu%20j%C3%A4rjestyst%C3%A4-003.jpg

Mastepurkit Granit // Mausteet Tiger // Täyttösaippua Dermoshop // Täyttöpullo Granit

Toki päässäni tämä lista voisi jatkua vaikka kuinka pitkälle mutta ei ahmaista liikaa kerralla.

Olisi kiva kuulla myös teidän tavoitteittaistanne ja haaveistanne. Niin kotona kuin muissakin elämän alueissa. Löytyykö tänä vuonna aikaa niiden toteuttamiseen?

Elisa.jpg

 

 

2forliving - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *