Veriappelsiinin sesonki

Muutaman viikon ajan on ollut veriappelsiinien sesonki. Sitrushedelmien ystävänä olenkin nauttinut niistä lähes päivittäin jossakin muodossa; sellaisenaan, smoothiessa tai kuten sunnuntai-aamuna, tuoreena mehuna.mehu2.jpg

Mehut ovat loistava tapa saada päivittäinen vitamiiniannos. Mikään super-juicer en koe olevani, vaikka ensimmäisen mehustimen hankin jo kolmisen vuotta sitten, kun niitä alkoi tulla enemmän markkinoille. Nykyään mehuja tulee tehtyä aika satunnaisesti, kun pari vuotta sitten tein erilaisia vihermehujakin lähes päivittäin. Talvella tulee yleensäkin enemmän tehtyä, kun elimistö kaipaa piristystä pimeän kauden aikana. 

mehu.jpg

Jos teillä on mehustin, mutta on vaikea keksiä hyviä yhdistelmiä herkullisiin mehuihin niin kannattaa vain kokeilla erilaisia variaatioita. Yleensä minulta löytää mehuja varten muutama vakkari hedelmä/vihannes, joista miksailen fiiliksen mukaan sopivia kombinaatioita:

Vihreä omena, kurkku, selleri, porkkana, appelsiini, inkivääri, sitruuna, tammenlehtisalaatti, lehtikaali, pinaatti

Kaikkia näitä en laittaisi kuitenkaan sekaisin 😉 Ja flunssakaudella inkivääriä reilusti vaan ihan kaikkeen! 

Marjukka.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *