Minulta toivottiin joku aika sitten kotona valkosuklaacookieita, ja tässä ennen pääsiäistä päätin soveltaa pirteän reseptin niitä varten. Nämä toki sopivat herkutteluun muulloinkin kuin pääsiäisenä, mutta mielestäni raikas appelsiini ja inkivääri sopivat erinomaisesti maustamaan tätä kevään juhlasesonkia.
Tarvitset cookieihin:
150g voita
2 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ suolaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja n. ½ dl mehua
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä ( tai maun mukaan vaikka enemmänkin)
100g valkosuklaata
Tee näin:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kaikki jauhot keskenään erillisessä kulhossa. Raasta appelsiinin kuori, raasta tai pilko inkivääri pieniksi paloiksi ja leikkaa valkosuklaa sopiviksi paloiksi (itse leikkasin aika reiluja paloja). Lisää jauhot voi-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Viimeisenä nostele inkivääri, appelsiininkuori ja mehu sekä valkosuklaa taikinaan varovasti. Älä enää vatkaa. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi, ja sen jälkeen nostele ruokalusikallisia taikinasta uunipellille. Kun laitat uuniin kylmän taikinan, se paistuu hitaammin jolloin saat keskeltä pehmeitä pikkuleipiä. Pikkuleivät leviävät aika paljon paistuessaan, joten kannattaa jättää niille reilusti tilaa ellet halua kirjaimellisesti pellillistä keksejä! Paista 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman kullankeltaisen värin reunoilleen.
Mites teillä, syödäänkö pääsiäisenä vain mämmiä ja pashaa vai onko muut herkut syrjäyttäneet perinteet?