Viime kesän marjat pakkasesta

Nyt viimeistään on aika tyhjennellä pakastinta viime kesän marjoista, ja niinpä mustikoita ja puolukoita on käytettykin ahkerasti meillä viime aikoina. Mansikathan loppuivat jo muistaakseni ennen joulua, mutta muu marjasato oli niin huikea, että vielä tovi menee että pakastin on valmis ottamaan uuden sadon vastaan. Puolukoiden käyttö tuntuu jotenkin haasteelliselta, olisiko teillä hyviä puolukkareseptejä jaettavaksi?

2forliv.jpg

Koska pakastimessa oli tosiaan reilusti mustikoita ja hedelmäkorissa muutama ylikypsä banaani, ajattelin soveltaa hieman jonkinlaista banaanileivän reseptiä niiden käyttämiseksi. Banaanileipä itsessään taitaa olla jo aika epätrendikäs, mutta mitäs siitä. Luonnostaan makea ja mehukas kakku maistuu joka tapauksessa hyvältä!

2forl.jpg

Mittasuhteita tämän kakun (tai leivän, miksi sitä halutaankaan kutsua) leipomiseen seurailin hyvinvointibloggaaja Vilma P:n banaanileipäreseptistä. Muutaman ainesosan vaihdoin omista kaapeistani löytyviin, joten tässä vielä minun kakkuuni tarvittavat aineet:

3 kypsää banaania

2 kananmunaa

kanelia fiiliksen mukaan

ripaus suolaa

n. 2 dl vehnäleseitä

n. 2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl mantelimaitoa

2 rkl hunajaa

pakastemustikoita

Tekeminen on helppoa: Heitä blenderiin banaanit ja kananmunat, vähitellen jauhot ja mausteet sekä mantelimaito. Mun blenderi ei oo tehokkaimmasta päästä, joten kun taikinaan oli lisätty jauhot siirsin sen kulhoon jossa sekoittelin taikinan tasaiseksi. Viimeisenä nostelin sekaan varovasti pakastemustikat. Kaada taikina leipävuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Omani taisi olla lähes tunnin uunissa, ja olisi saanut olla ehkä jopa hieman pidempään sillä vuokani on aika pieni ja kakusta tuli näin ollen aikas paksu.

2forliv2.jpg

Uskon tekeväni tätä toistekin, sillä tätä ohjettahan voi muokkailla aika pitkälti sen mukaan, mitä kaapeista tai pakastimesta löytyy. Banaani on loistava luonnollinen makeuttaja, joten tavallista sokeria tähän ei tarvita lainkaan. Jopa hunajan olisi voinut jättää mielestäni pois ja silti palanen tätä herkkua saisi makeanhimon poistettua.

Marjukka.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *