Design-uutisia // Fasetti

Luin hiljattain mielenkiintoisen design-uutisen, jonka halusin jakaa muillekin – Fasetti Oy ottaa tuotantoon jo edesmenneen sisustusarkkitehti/muotoilija Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin Siesta -nojatuolin! Siesta%20v.1952.jpgSiesta nojatuoli vuodelta 1952

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs oli kansainvälisestikin tunnettu sisustusarkkitehti, joka tunnettiin erityisesti nojatuoleistaan. Tämä Fasetin nyt uudestaan tuotantoon ottama Siesta mallin nojatuoli (v.1952) oli yksi aikakautensa suosituimpia, joka on Fasetin mukaan ollut viime vuosina myös paljon haluttu keräilykohde kansainvälisissäkin design-huutokaupoissa. 

Fasetin showroomilla Hollolassa pidettiin myös viime vuonna kokonainen näyttely kyseisen muotoilijan elämästä, ”Unohdettu Ornäs”, jonne he saivat kerättyä jopa 70 huonekalun kokoelman.  Näin jälkikäteen harmittaa kovasti etten ehtinyt tuolla käydä. Tämä aihepiiri ja aikakausi on nimenomaan se, joka sai minut aikanaan innostumaan huonekaluverhoilusta, entisöinnistä sekä muotoilusta ylipäätään. 

Niille joille Fasetti ei ole tuttu, kyseessä on siis antiikin, designin ja sisustamisen monitoimiliike, joka tarjoaa entisöinti ja verhoilupalveluiden lisäksi laajan valikoiman tuotteita myymälöissään Hollolassa sekä Helsingissä. Heillä on myös verkkokauppa.

Pedro%20v-1952.jpgPedro nojatuoli vuodelta 1952.

Mandariini%20v.1960.jpg”Mandariini” vuodelta 1960.

Vilkaisin huvikseni Bukowskilta, millaisissa hinnoissa nämä Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin nojatuolit ovat pyörineet ja aikamoiseen arvoon ne ovat näemmä nousseet. Enkä ihmettele – yksinkertaisen tyylikäs, moderni muotoilu houkuttelee tänäkin päivänä ja tässä tapauksessa voidaan todellakin puhua ajattomista huonekaluista. Haaveenani onkin vielä jonakin päivänä löytää tällainen ”mid-century modern” aikakauden nojatuoli, jonka voin itse kunnostaa ja verhoilla omaan kotiini sopivaksi. 

Marjukka.jpg

 

Kuvat Helander.com, tietoja mm. Fasetti.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *