Keittiömateriaalit

Skandinaavista, klassista, valkoista, luonnonvärejä. Näistä tulee meidän uusi keittiö muodostumaan.

keitti%C3%B64.jpg

Pikkuhiljaa alkavat keittiösuunnitelmat olemaan valmiina. Alusta asti on ollut selvää että tähän ”kaupunkikotiin” haluan jotain simppeliä, kaunista ja helppohoitoista. Kaapit tulevat olemaan korkeakiiltoista valkoista ja välitila valkoista laattaa. Laatan yläpuolelle katonrajaan arvon vielä laitanko valkoista vai vaaleanharmaata maalia, mutta luultavasti päädyn tuohon valkoiseen jotta seinä ei katkea väriltään. Oikeaa betonitasoa meille ei tällä kertaa tule vaikka siitä kovasti haaveillut olenkin. Niin monta kirjoitusta tästä lukeneena ja jopa asiantuntijalta kysyneenä en saanut itseäni vakuuttuneeksi betoninpinnan helppohoitoisuudesta lapsiperheessä. Sen sijaan meille näyttäisi tulevan laminaattitaso, betonin jäljitelmänä tai vaaleanharmaalla ”puupinnalla”.

Parkettilattia alla valkolakataan kuten nykyisessäkin kodissamme on tehty. Tämä onkin jo itseasiassa sovittu ja tilattu eilen kun vihdoin uuden kodin avaimet saatiin käteen! Yö menikin sitten miettissä ja valvoessa, sillä uusittavaa onkin enemmän kuin luultiin. Tänään käyn vielä ennen töitä kuvaamassa asunnolla ennenkuin viikonloppuna aloitetaan purkutyöt. Seuraavaksi siis luvassa vihdoinkin niitä kuvia!

Elisa.jpg

2forliving - -

2 kommenttia “Keittiömateriaalit

  1. Kiinostaisi kovasti kuulla tuosta valkolakkauksesta. Miten sen työvaiheet/hinta ja tiedätkö voiko sellaisen tehdä vanhalle(14v) kellastuneelle tammiparketille?

    1. Heippa! Ollaan tässä aikaisemmassakin asunnossa valkolakattu vanha tammiparketti joka on samanlainen kuin tässä uudessa. (Kuvia muuten nyt uusimmassa postauksessa tuosta meidän nykyisestä lähtötilanteesta!) Hinta on ollut siellä € 1000 kieppeillä n. 50-90 neliötä, mutta varmasti riippuu paljon tekijästä miten hinnoittelee koska meilläkin hinta vaihdellut jo kahden kohteen välillä, tai siis neliöt! Vanhoja parketteja ovat molemmat. Parketissahan on käsittääkseni varaa n. 3 hiomakerralle, joten jos pintaa riittää niin varmasti pystyy. Ensin siis lattia hiotaan jonka jälkeen se lakataan, nämä molemmat jättäisin ehdottomasti ammattilaiselle. Kerran siis pienen alan ei niin siistillä jäljellä lakanneena 😀 Ja valkolakkaus ainakin tuo paljon nykyaikaisemman ilmeen tilaan helposti! Laitan kuvia ehdottomasti heti kun saadaan meidän uusi lattia kuntoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *