Cambridge – Englantilaista maaseutua ja yliopistokaupunkia

Vietimme äitini ja siskoni kanssa viime viikolla miniloman serkkuni luona Englannissa, lähellä Cambridgen kaupunkia. He asuvat n. 8 kilometrin päässä tästä kuuluisasta yliopistokaupungista ja olikin hienoa päästä näkemään kaupungin lisäksi ihan tavallista, aitoa englantilaista asuinaluetta ja elämää. Vaikka meillä oli aikaa perillä vain 3 kokonaista päivää ehdimme mielestäni nähdä ja kokea todella paljon.

Kuvia käsitellessäni tajusin niitä olevan sen verran, että jaan reissupostauksen kolmeen osaan. Tässä ensimmäisessä näette vähän fiiliksiä Cambridgen kaupungista sekä fiiliskuvia kävelyiltä ympäri serkkuni asuinaluetta, jossa pääsikin aika Emmerdalemaisiin tunnelmiin. Toisessa osassa kuvat ja fiilikset Lontoosta ja erityisesti Camden Townin alueesta, jonne teimme täsmäiskun siskoni kanssa. Kolmannessa vähän shoppailupostausta, eli löydöt ja stooria shoppailumahdollisuuksista Cambridgessä.

pyo%CC%88ra%CC%88t.jpg

Pyörien määrä kertoo mielestäni nuorekkaasta ilmapiiristä, ja näitä pyöräparkkeja olikin ympäri kaupunkia. Kätevä tapa opiskelijoille päästä liikkumaan sujuvasti.

cambridgemarket.jpg

Torilla houkuttelee aina tuoreet vihannekset ja hedelmät sekä kukkien värikkyys.

market2.jpg

market.jpg

mill3.jpg

Punting eli eräänlainen melonta on suosittua turistien sekä paikallistenkin keskuudessa. Me emme ehtineet tätä kokemusta saada, mutta ehkäpä ensi kerralla lähden tuonne kesäaikaan, jolloin lämmin ilma saa varmasti houkuteltua katsomaan maisemia veneen kyydistä.

country2.jpg

Oli hauskaa kävellä läpi possu – ja lammaslaitumien. Nämä kuvat ovat serkkuni läheltä, mutta Cambridgen kaupungin puistoissa käyskenteli lehmät ihan vapaasti ihmisten seassa 😀 Olisipa kiva olla vaikkapa piknikillä ja kuulla lehmän hönkäilevän niskaan.. Huh! ( Minut tuntevat tietävät kuinka pelkään lehmiä).

kuja.jpg

Tuolla syksykään ei ollut vielä ihan niin pitkällä kuin täällä, ja marjat ja pensaat hehkuivat vielä kauniissa väreissä. Poimimme myös esimerkiksi karhunvadelmia suoraan pensaista iltakävelyllämme, niitä kasvoi todella paljon tuolla!

karhunvadelma.jpg

country3.jpg

Toivottavasti kuvista sai hieman tunnelmia maisemista ja reissun fiiliksistä. Reissu oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut ja haluan ehdottomasti tuonne uudelleenkin. Viimeksi olinkin nähnyt serkkuani n. 5 vuotta sitten, ja toivottavasti seuraavaan kertaan ei saada näin pitkää väliä kulumaan 🙂

Yritän saada ihan lähipäivinä reissupostausten muut osat julkaistua eli pysykäähän kuulolla!

image.jpg

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *