Matto-ostoksilla

matot.jpg

 

Pappelina Rex, Stockmann // Dubai, Asko // Juuttimatto Judith, Hemtex // Ryijymatto Tanger, Ellos

 

Uusi kotimme on vielä kovasti mattoja vailla. Eteiseen ajattelin Pappelinan muovimattoja. Ennestäänhän meillä on ollut pappelinan Svea- matto keittiössä, ja uuteen kotiinkin se on laitettu edelleen suojaamaan lattiaa tiskialtaan edessä. Vaikka matto onkin muovia, on se pehmeä jalan alla eikä näytä liian muoviselta silmääni. Olen ollut tuohon vanhaan mattoon aivan uskomattoman tyytyväinen!

Ruokapöydän alle etsin taas mahdollisimman helppohoitoista mattoa, joka sekä suojaisi lattiaa että se olisi helppo puhdistaa kun lapsilta tippuu jotain pöydästä. Netistä löysin tuon askon maton, joka täytyy ehdottomasti käydä katsastamassa myös ihan liikkeessä. Mitoiltaan se menisi ehkä juuri ja juuri keittiöömme, sillä tarvitsen pyöreän pöydän alle aika suuren maton jotta lopputuloksesta tulee mieleinen. Ja helposti vesipestävä matto on siis aivan ehdoton!

Juuttimattoja olen myös miettinyt sekä ruokapöydän alle että parvekkeelle. Harmi, että juutti ei ilmeisesti siedä kosteutta kovin hyvin. Vaikka lasitettu parveke onkin, kerää se kuitenkin sen verran ilmankosteutta että en usko juutin sinne sopivan. Tietäisikö kukaan tyyliltään samanlaisia mattoja jotka sopisivat myös ulkokäyttöön?

Entäs sitten se suurin tila, eli olohuone? Tyyliltään ja väreltään maton täytyy sopia ruokapöydän alle tulevaan mattoon sillä tila on seinän kaadettuamme avoin. Olen nyt monta viikkoa miettinyt tilaavani tuon Elloksen Tangerin, eli ns. blogimaton meille tuohon tarkoitukseen. Kuitenkin se, etten ole saanut tuolle keittiön matolle vielä varmuutta on jarruttanut minua. Peukut siis pystyyn että tuo Askon matto olisi luonnossa yhtä kaunis kuin kuvissakin! Tämän tilan maton täytyy myös olla mitoiltaan aika suuri, joten tuo 200cm x 290cm kuulostaa jo aika hyvältä mitoiltaan.

Vaikeimpia päätöksiä joita remontin ja muuton aikana olen tehnyt ovat juurikin nämä matot sekä ne aina yhtä askarruttavat valkoisen sävyt seinissä. Kuulostavat hyvinkin yksinkertaisilta äpätöksiltä, mutta sitä eivät missään nimessä ole. Täytyy sanoa että jopa keittiön suunnittelu oli huomattavasti yksinkertaisempaa! 🙂

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Elisa.jpg

 

2forliving - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *