Joulun paras taatelikakku

Olen aina pitänyt taatelikakkuja ja maustekakkuja hieman tylsinä vaihtoehtoina kahvipöytään, vaikka niistä itse pidänkin (kuten kaikista kakuista,heh). Mutta nyt löytyi ohje, jolla saa taatelikakkuun vielä lisää mehevyyttä, makua ja myös ulkonäköä. Kakun mehevyys piileekin lähes hilloksi keitetyissä taateleissa, sulassa suklaassa sekä Cointreau-liköörissä.

pskakku1.jpg

Alkuperäinen resepti löytyi googlaamalla Yhteishyvän reseptiarkistosta. Suuria muutoksia en perusohjeeseen tehnyt, ainoastaan nesteen vaihdoin tosiaan tuohon Cointreauhun, sillä se oli ainut alkoholipitoinen neste, jota kodistamme sillä hetkellä sattui löytymään eikä ohjeessa ehdotettua mehuakaan ollut. Laitoin sitäkin itse asiassa vähemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli, mutta silti siitä jäi ihan mukavasti makua kakkuun. 

Murustelin vielä kaapin kätköistä pussin pohjalle jääneet suklaapiparirakeet kakun päälle. Siinä vaiheessa kuorrute ei ollut vielä täysin jähmettynyt, joten muruset tarttuivat hyvin kiinni.

2forkakku.jpg

pskakku3.jpg

Tämän reseptin tallennan myös tulevia jouluja varten. Suosittelen testaamaan! Peruskakun ohje on suunnattoman helppo, ja koristevariaatioille vain mielikuvitus on rajana. 

Tämä kakku sopii hyvin myös Itsenäisyyspäivän kahvipöytään, joten vielä ehdit yllättää perheen tai vieraat herkullisella ja mehevällä kakulla 🙂 Tämän valmistamiseen ei kokonaisuudessaan mennyt kuin reilu tunti, josta suurimman osan aikaa kakku oli siis uunissa.

image.jpg

2 kommenttia “Joulun paras taatelikakku

  1. Oi nam! Näyttää TODELLA hyvältä! Taatelikakkua en ole vielä ikinä itse tehnyt, mutta tänä jouluna se on ollut listalla. 🙂

  2. Suosittelen lämpimästi testaamaan! Minäkään en aiemmin ollut tehnyt, mutta muhun iski joku aika sitten oikein taatelihulluus, josta tämäkin kokeilu sai alkunsa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *