Keittiö ennen ja jälkeen

Kerrankin tuli otettua talteen myös kuvat ennen remonttia. Yleensä sitä on niin innoissaan aloittamassa projekteja että helposti unohtuu tallentaa kameraan otokset joita on kiva verrata myöhemmin valmiiseen lopputulokseen. Keittiö on viime aikoina eniten vilahdellut täällä blogin puolella, mutta silti vielä, ennenkuin siirrytään enemmän muihin tiloihin uudessa kodissamme, nämä ennen ja jälkeen kuvat. Ensimmäisenä siis keittiömme ennen remonttia jonka jälkeen tämänhetkinen tilanne.

before2.jpg

after2.jpg

before3.jpg

after3.jpg

before.jpg

after.jpg

Kaadoimme olohuone-/keittiötilasta väliseinän jonka jälkeen kaikki pinnat käsiteltiin ja uusi keittiö kaapistoineen ja kodinkoneineen rakennettiin. Remonttihan alkoi jo lokakuussa, mutta erittäin kiireisen syksyn vuoksi asentelimme vielä pari viikkoa sitten alasokkeleita. Pikkuhiljaa ollaan rakenneltu uutta kotia. Hiomista siis löytyy kyllä edelleen. 🙂

Asunnossa oli aikaisemmin toista vuosikymmentään vetävä keittiö, jonka laatikostot jäivät jumiin vähän vähän väliä ja joka ulkonäöltään oli kovin vanhanaikainen. Nämä 90-luvun keittiöt taitavat ulkonältään olla monille tuttuja?

Keittiön pohjaratkaisu pysyi hyvin samanlaisena. Jääkaapin paikka vaihdettiin vastakkaiselle puolelle uunin tieltä ja liesituuletintakin tarvitsi siirtää vain hieman vasemmalle jotta se saatiin keskitettyä, muut taisivatkin jäädä alkuperäisille paikolleen. Uudessa keittiössä eniten pidän sen avaruudesta, sekä kaapistoista jotka sisältävät muunmuassa apteekkarinkaapin sekä metrin levyiset vetolaatikot lieden molemmin puolin. Alusta asti oli myös selvää että uuni ja mikro nostettaisiin kaapistoon ja toiselta sivulta minimoitaisiin yläkaappien määrä.

after5.jpg

Valaistusta löytyy ruokailupöydän päällä olevan yleisvalon lisäksi kotelointiin upetuista himmennettävistä led- valoista sekä altaan ja kaapistojen välissä kulkevasta valonauhasta. Kaikki nämä laitettiin toimimaan seinän katkaisijoista.

after4.jpg

after6.jpg

Mietin pitkään erilaisia vaihtoehtoja välitilaan. Lopulta kuitenkin päätyen valkoiseen metrolaattaan marmorinvalkoisella (vaaleanharmaalla) saumalla joka mielestäni sopii hyvin korkeakiiltoisten kaapistojen vierelle. Pöytälevyksi haaveilin betonipintaa, mutta päädyin kuitenkin valitsemaan MDF-tason harmaana, puukuvioinnilla jotta kokonaisuus ei jäisi liian kylmänoloiseksi kaiken valkoisen ja rosterin keskellä.

Mitä mieltä olette muutoksesta? Kuulisin mielelläni myös millaisesta keittiöstä ja sen pinnoista itse haaveilette!

Elisa.jpg

2forliving - -

9 kommenttia “Keittiö ennen ja jälkeen

 1. Kaunis on tuo uusi keittiönne, niin valoisa. Vaikka tuossa vanhassa keittiössänne olisin itse varmasti rakastunut tuohon ikkunalliseen väliseinään niin etten olisi sitä raaskinut purkaa ;). Mua viehättää suunnattomasti tuon tyyppiset ratkaisut vaikka samalla olenkin isojen avoimien tilojen ystävä. Huoh, meidänkin 2000-luvun alun keittiö kaipaisi kovasti jotain päivitystä. Ehkä seuraavaksi sen kimppuun ;).

  1. Kiitos 🙂 Itsekin olisin saattanut mielelläni pitää väliseinän ja maalata sen vain valkoiseksi mikäli tila olisi hieman suurempi. Lasiseinilläkin saa kivoja toteutuksia aikaan eikä tilanjako aina ole pahitteeksi! Innolla odotan mitä keksit teidän keittiöön! 🙂

 2. Hei,<br />
  ihana keittiö!<br />
  Onko nuo keittiön ovet hankala avata? Saako hyvin urasta kiinni?

  1. Kiitos Kirsi! 🙂 Täytyy sanoa että kyllä tuo vaati hieman totuttelua alkuun. Kaikissa ovissahan on urat; yläkaapeissa ylöspäin, kokopitkissä molempiin suuntiin vastakkain ja alalaatikoissa ylöspäin. Näistä tuo jälkimmäinen vaati eniten totuttelua kun on tottunut vain ottamaan kahvasta kiinni aikaisemmin. Tähän kuitenkin tottui nopeasti ja nyt alalaatikoidenkin avaus sujuu sen enempää miettimättä 🙂

 3. Kaunis keittiö ja hieno remontti. Mikä käsittely teillä on keittiön lattiassa? Itse pohdin samanlaisen parketin maalaamista.

  1. Hei Vilma! Kiitos kommentistasi 🙂 Lattia on hiottu, paikattu ja käsitelty valkolakkauksella! Saman käsittelyn teimme vanhan kodin lattialle jo 6 vuotta sitten ja molemmilla kerroilla olen ollut todella tyytyväinen lopputulokseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *