Amsterdam neljässä päivässä

Muutama päivä Amsterdamissa teki kyllä hyvää! Olen sitä mieltä, että pienikin maisemanvaihdos tekee kaikille hyvää silloin tällöin, ja voisin hyvin suositella Amsterdamia ihan vaikka viikonloppukohteeksi! Lentomatka Helsinki-Vantaalta on vain pari tuntia, ja kaupungin ehtii kokea ainakin pääpiirteittäin parissa päivässä. Aina toki nähtävää ja koettavaa jää seuraavaankin kertaan, mutta itseäni se ainakin yleensä vain inspiroi haaveilemaan uusista matkoista 🙂

rijjksmuseum.jpg

Asuimme ystäviemme luona, jotka ovat asuneet kaupungissa nyt muutaman kuukauden. Oli mahtavaa saada jo kaupunkiin kotiutuneet ystävät turistioppaiksi, ja uskallan väittää meidän nähneen muutakin kuin pahimmat turistirysät (vaikka toki niissäkin tuli käytyä). Ruokahifistelijöinä oli tietenkin parasta, että pääsimme syömään jo hyväksi havaittuihin ravintoloihin. Kaupunki vaikutti paratiisilta kaikille etnisen ruuan ystäville, ja me maistelimme mm. indonesialaisen ja vietnamilaisen keittiön herkkuja. Uusi ruoka-rakkaus tuli myös löydettyä, nimittäin vietnamilainen kasvis Pho-keitto! Toimi ihan täydellisesti Amsterdamin harmaassa säässä, joten eiköhän se täällä Suomessakin maistu 😉 

keepitreal.jpg

Museoita Amsterdamissa on myös moneen lähtöön, ja suurin osa niistä on keskitetty kävelymatkan päähän toisistaan. Tarjolla on niin perinteisen maalaustaiteen kuin nykytaiteenkin fiilistelijöille valikoimaa reilusti.Matkalla Amsterdamin lentoasemalta ystäviemme luo huomasin bussipysäkillä julisteen, jossa mainostettiin Banksyn ja Dalin näyttelyä Moco museossa. Niille, jotka eivät tiedä ennestään kuka on Banksy, niin hän on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia katutaiteilijoita. Katutaiteet kiinnostavat sekä minua, että toista puoliskoani, joten tämä näyttely sattui todella sopivaan aikaan meidän reissullemme. Banksyn teokset ovat todella ajatuksia herättäviä ja minuun on aina vedonnut hänen humoristinen tapansa käsitellä poliittisia ja vakaviakin aiheita.

Kävimme myös viimeisenä päivänä kiertämässä Rijks Museumin, jonne on kerätty perinteistä maalaustaidetta 1100-luvulta aina 2000-luvulle saakka. Vaikuttava paikka, jossa voisi viettää rauhassa kuljeskellen vaikka koko päivän. Suosittelen, nimittäin jo pelkästään museon rakennus oli näkemisen arvoinen! (Postauksen ylimmässä kuvassa näkymä Rijks Museumin pääoville).

banksy.jpg

moco.jpg

Vietimme aika rennon loman ympäriinsä kuljeskellen ja ystäviemme asunnolla aikaa viettäen. Jotain pientä tuli shoppailtuakin, ja asuinalueellamme olikin useita trendikkäitä, pieniä myymälöitä. Olen aina ollut kiinnostuneempi kiertämään tällaisia pieniä kivijalkaliikkeitä, kuin suuria ketjumyymälöitä. Vaikken ostoaikeissa olisikaan, on mielenkiintoista myös nähdä erilaisten myymälöiden visuaalista ilmettä ja inspiroitua pelkästä tunnelmasta. 

Nyt jos vielä joku jaksaa selata postauksen loppuun asti, niin tiedossa vielä satunnainen kuvapläjäys reissusta! Amsterdamin miljöö vanhoine taloineen ja puistoineen on aika kuvauksellinen, ja voin vain kuvitella kuinka paikka vielä muuttuu kesää kohden upeammaksi!

barca.jpg

coffee.jpg

py%C3%B6r%C3%A4.jpg

aita.jpg

rijks.jpg

talot.jpg

Nyt olisi vielä muutama päivä lomaa jäljellä ennen arkeen palaamista. Työpöydällä, tai siis ruokailutilassamme, odottaa tosin kolmen istuttavan sohvan tyynynpäälliset tekijäänsä, joten lomasuunnitelmat ovat näiltä osin aika selkeät 🙂 Kiinnostaisiko teitä kuulla sohvaprojektista enemmän? Jotain pieniä havaintoja voisin kirjoitella ylös, ja tottakai yritän saada ennen ja jälkeen kuvat myös tänne blogin puolelle kunhan projekti on valmis 🙂

Hyvää viikonloppua kaikille!

image.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *