Liukuovipohdintoja

Avohyllyillä ollaan menty viimekuukaudet sillä makuuhuoneiden vaatekaappien ovet olivat remontin alkaessa täysin vaihtokunnossa. Vanhat rungot säästettin, mutta ovet on tarkoitus nyt seuraavaksi uusia jotta koti saadaan viimeisteltyä. Ajatuksena on laittaa kaapistojen eteen liukuovet, jotta avautuvat ovet eivät veisi tilaa makuuhuoneista ja ilme vaihtuisi modernimmaksi.

liukuovet.jpg

Kuvat: Architonic / Karwei / Deavita.fr / Lisää liukuovi-inspiraatiota Pinterest kansiostani ELISA // WARDROBES.

Runkoja ja kiskoja oviin löytyy kahdenlaisia; teräs sekä alumiini. Eteisestähän meiltä löytyy jo jälkeenpäin asennetut liukuovet jotka ovat teräsrungolla toteutetut. Olen ollut näihin erittäin tyytyväinen enkä edes huomannut liikkumisääntä ennenkuin aloin näitä runkovaihtoehtoja vertailemaan. Alumiinin, joka on noin puolet hintavampi kuin teräs, sanotaan olevan hiljaisempi ja kestävämpi. Eteisessä pieni ääni ei tosiaan haittaa mutta ehkä makuuhuoneessa olisi kiva avata ovia kenenkään heräämättä.

Ja vaihtoehdot eivät suinkaan lopu tähän. Ovimallejahan löytyy laidasta laitaan. Kalleimpina lasi, peili ja pinnoitetut levyt mutta aivan yhtä hyvänä vaihtoehtona mdf jota myös löytyy sadoissa eri vaihtoehdoissa. Ovet voi myös jakaa osiin jotka kaikki koostuvat eri materiaaleista.

Miten tästä oviviidakosta pitäisi voida valita omansa? Onko teillä kokemuksia runko- ja ovimateriaalien käytännölisyydestä ja toimivuudesta?

Elisa.jpg

 

2forliving - -

2 kommenttia “Liukuovipohdintoja

  1. Meillä oli entisessä kämpässä Inarian liukuovet. En tiedä rungon materiaalista…mitä nyt Inaria käyttää…Hyvin toimivat, ovat varmaan paikoillaan edelleen 🙂 Nykyisessä kämpässä on Keittiövalinnan liukuovet. Ovat toimineet moitteetta nyt 6 vuotta. Oikein menin katsomaan nettisivuiltaan mitä materiaalia ne on, mutta eipä se sieltä selviä. Eivät ole täysin äänettömät, mutta selkeästi hiljaisemmat (ja muutenkin laadukkaammat) kuin Ikean komeroiden liukuovet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *