50 tulppaania

Joko siellä ollaan palattu pääsiäisestä arkeen? Minulle pääsiäisen pari vapaapäivää meni yllättävän leppoisasti…Olin nimittäin etukäteen potenut taas hieman tekemisen stressiä ja jotenkin ajattelin, että pääsiäisenä sitten teen kaikenlaisia kodin siivous -ja järjestelyhommia, joiden lista on kasvanut jälleen aikamoisen pitkäksi. Yllättävästi kävi kuitenkin niin, että lauantaisen työpäiväni jälkeen heittäydyin jotenkin ihan lomailu fiiliksiin, ja pari päivää menikin nukkuessa, syödessä ja pitkiä lenkkejä merenrannalla tehdessä. Täytyy kyllä myöntää, että nämä pari päivää tekivät tosi hyvää mielelle, ja nyt on akut taas ladattu hetkeksi aikaa.

tulips2.jpg

Kuvissa olevat tulppaanit ostin mukaani Kevätmessuilta, kuten taisin jo aiheeseen liittyvässä tekstissäni aiemmin mainita. Messuilla oli paljon leikkokukkia hyvissä tarjouksissa, enkä minäkään voinut vastustaa kiusausta saadessani vain 15:llä eurolla näin upean 50 tulppaanin kimpun mukaani. 

Ikävä kyllä tämä kimppu ei montaa päivää säilynyt minulla hyvänä, vaan kukat menettivät virkeytensä jo parissa päivässä. En tiedä mistä tämä nopea rapistuminen johtui, vaikka epäilen kyllä osansa olleen heikolla viherpeukalollani. Vaihdoin kuitenkin maljakosta veden joka päivä ja leikkasin pienet pätkät varsista pois. Mielestäni tämä toimenpide on aiemmin riittänyt pitämään tulppaanit elinvoimaisena useamman, kuin vain pari päivää. Onko teillä mitään muita vinkkejä, joilla tulppaanit saisi pidettyä hengissä pidempään?

Kävi kyllä myös mielessä, että ostin tulppaanit messujen viimeisenä päivänä, sunnuntaina. Varsinkin kimpun sisimpänä olleet tulppaanit nahistuivat nopeasti, ja varsissa myös näkyi vähän jotain homeen tapaista. Olisiko voinut käydä niin, että tämä kyseinen kimppu ei vain enää ollut ihan sitä priimaa? Tai olisiko maljakon pitänyt olla isompi ja tarvitsevatko tulppaanit enemmän tilaa pysyäkseen hyvänä? Vaikea sanoa, sillä en tosiaankaan koe tietäväni kukista juuri mitään. 

tulips.jpg

tulips3.jpg

Onneksi sain kuitenkin napattua kuvat vielä siinä vaiheessa, kun kimppu oli kauniin näköinen! 

image.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *