Liukuovet

Taidetaan olla nyt hieman yli puolisen vuotta asuttu täällä, mutta likuovet tosiaan tulivat meille vasta viime viikkojen aikana. Vanhat ovet olivat täynnä tarroja ja väri oli muuttunut huomattavan kellertäväksi. Sisällä olevat metalliset ritilälaatikot eivät pysyneet kiskoillaan ja olivat vääntyneet. Nuo vanhat ovet ja kaappien sisukset tosiaan lähtivät jo keittiön purkutyön yhteydessä. Jäljelle jäi runko sekä hyllyjä, jotka hinkkasin puhtaaksi. Nyt ollaankin sitten elelty tämä aika ilman ovia ja muokattu kaappien sisukset mieleisiksi kun ne jatkuvasti olivat kerran näkyvillä.

Vanhojen ovin tilalle halusin liukuovet, sillä makuuhuoneet ovat kohtalaisen pieniä ja normaalien kaapinovien kanssa olisi ollut ainainen aukeamisongelma. Ainakin toisessa makuuhuoneessa ovet olisivat väkisinkin ottaneet  aina sänkyyn kiinni kun niitä olisi avattu.

Itse liukuovia kun päästiin tilaamaan niin mielessäni oli suuret lattiasta kattoon olevat mahdollisimman leveät ovet. Pähkäilin aikani MDF-ovien sekä lasisten ovien välillä, materiaaliahan olisi voinut vaihdella myös yhden oven osioiden välillä. Koska makuuhuoneet eivät ole kovinkaan suuria ja halusin pitää kokonaisuuden yksinkertaisena, valitsin yksimateriaaliset ovet kolmijaolla. Toiseen huoneeseen harmaana lasina metallivärisillä kehyksillä ja toiseen valkoisena lasina valkoisilla kehyksillä.

Kiskojakin on muuten kahdenlaisia, teräs- sekä alumiini. Ei ollut päätös näidenkään välillä kaikista helpoin sillä toinen myyjä sanoi alumiinisten olevan huomattavasti hiljaisemmat ja kestävämmät, toinen sanoi ettei eroa ole paljonkaan muuten kuin hinnassa. Alumiini on tosiaaan huomattavasti hintavampi, mutta kosaka budjetissa oli hieman liikkumisen varaa valitsimme ne  juuri tuon ääneen ja kestävyyden vuoksi. Ja nyt kun ovet ovat paikoillaan ja vertaan niitä eteisen vanhoihin teräsrunkoisiin oviin niin kyllähän se ero on huomattava!

liukuovi7.jpg

liukuovi5.jpg

liukuovi1.jpg

Ikeasta hankin uudet sisukset runkoihin. Simppelit valkoiset laatikot poikien huoneeseen ja omaani samanlaiset lasisella etuosalla. Mikäli joku suunnittelee samaa, kannattaa tässä huomioida, että Ikean jutut eivät välttämättä sovi täysin vanhaan kaapistoon mitoiltaan. Meillä heitto oli vain milleissä, mutta aiheuttaen kuitenkin sen että laatikot eivät toimineen kunnolla ennenkuin väliä kavennettiin metallisilla prikoilla. Ikean laatikostot on siis suunniteltu toimimaan Ikean rungoilla, muissa kannattaa varautua ainakin pieniin muutoksiin.

liukuovi.jpg

liukuovi4.jpg

Sitten tietysti vielä ne vanhat ovet, joiden osalta täytyy kyllä sanoa että kuva on parempi kun todellisuus!

liukuoviennen.jpg

Ovet olisi varmasti saanut vielä putsattua, mutta toimivuus ennen kaikkea! Kiireisen arjen keskellä ei ole kivalla lisäksi vielä tapella ovien ja laatikoiden kanssa joka kerta kun ottaa vaatteita kaapista. Nämä ovat kuitenkin niitä perusjuttuja joiden haluan esimerkiksi keittiön lisäksi ehdottomasti toimivan.

Mitä mieltä olette muutoksesta?

Elisa.jpg

2forliving - -

2 kommenttia “Liukuovet

  1. Hei,<br />
    <br />
    Luen blogiasi ekaa kertaa, varmasti paljon käytännöllisempi ratkaisu liukuovet 🙂 kauniilta näyttää! Saanko kysyä taustalla vilahtavasta mosaiikkiparketista? Oletteko käsitelleet sen jollakin :)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *