Huonetuoksun valinta

Viimeisimmän huonetuoksun hankittuani aloin pohtimaan sitä, miten tuoksut vaikuttavat tunnelmaan kotona, ja mikä saa minut valitsemaan juuri jonkun tietyn tuoksun kaupan hyllyllä. Pelkkä kaunis pullo ei kuitenkaan ole ratkaisevin tekijä, vaikka kieltämättä sillä voi olla aika isokin merkitys, ainakin minulle.

zarahome3.jpg

Kuvittelisin niin, että sitruksiset tuoksut virkistävät ja tuovat energiaa, kun taas vaikkapa laventeli ja ruusu rauhoittavat mieltä. Vahvempien ja mausteisten tuoksujen on muistaakseni jossain sanottu nostavan mielialaa ja lisäävän keskittymiskykyä.  Huonetuoksuja olen ostanut kotiimme vuosien aikana kuitenkin ihan fiilispohjalta, sen kummemmin miettimättä mihin tilaan aion niitä sijoittaa. Ehkä olisi kuitenkin hyvä ajatella tätäkin asiaa jatkossa ennen kassalle päätymistä? Jatkossa taidan laittaa pieneen tilaan jotain kevyttä ja raikasta, makuuhuoneeseen lempeää ja rauhoittavaa ja isompaan tilaan, kuten olohuoneeseen, voisin kuvitella sopivan hieman vahvemmatkin tuoksut. 

Tämä kuvissa näkyvä Zara Homen tuoksu on nimeltään Oriental light, ja siitä tulee kyllä nimensä mukaisesti aika itämaiset vibat. Tuoksu on aika mausteinen ja voimakas, ja sisältää muun muassa patchoulia, sitrusta sekä meripihkaa.Tällä hetkellä tuoksu on olohuoneessamme, josta huoneilmalla on esteetön kulku läpi alakerran. En ole ainakaan vielä huomannut kenenkään pidättelevän meillä hengitystään tai voivan huonosti, joten oletan tuoksun olevan aika maltillinen. Huonetuoksujen voimakkuutta voi myös säädellä noiden puutikkujen määrällä -luonnollisesti pienempi määrä puuta imee vähemmän nestettä itseensä, jolloin tuoksukin jää miedommaksi.

Oma nenäni ei huomaa tätä Zara Homen tuoksua juuri lainkaan. Ainoastaan hyvin läheltä ohikulkiessani huomaan sen olemassaolon. Jotkut ovat kuitenkin todella herkkiä hajuille, ja ne voivat pahimmassa tapauksessa laukaista migreenin tai muuten aiheuttaa fyysisesti huonon olon. Julkisille paikoille mentäessä kannattaakin muistaa muita ja säästellä hajuveden määrässä, sillä vaikka itse olisikin tottunut vahvoihin tuoksuihin eivät kaikki koe niitä lainkaan yhtä miellyttäviksi.

zarahome.jpg

 Tuoksujen maailma sai minut kyllä ihan innostumaan! Tähän asti huonetuoksut ovat nimittäin ennen kaikkea toimineet pieninä sisustuselementteinä, mutta taidanpa jatkossa kiinnittää huomiota myös siihen millaisia vaikutuksia niiden tuoksuilla voi mahdollisesti olla. 

Näin aamuviideltä heränneenä tekisi muuten varmaan hyvää joku reippaan sitruksinen tuoksu.. Saisikohan siitä vähän energiaa pysyä hereillä vielä pari tuntia 😀

Marjukka.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *