Banaani-päärynäpiiras 

Jos et tykkää banaanista, skippaa tämä ohje. 

Sitä on nimittäin reilusti tässä vegaanisessa päärynäpiiraassa, jonka pohjan siskoni alunperin kehitteli. Vietettiin joku aika sitten yhteistä vapaapäivää ja ”yllättäen” halusin jotain makeaa kahvin kanssa. Olin siis kaivelemassa jo reseptejä netistä, kun siskoni oli jälleen kerran sitä mieltä ettei reseptejä mihinkään tarvita – hän tekee fiilispohjalta jotain. Lopputuloksena saimme super hyviä leivoksia, joiden kruununa oli raakasuklaakuorrute karpaloilla ja kaakaonibseillä. Tästä ehkä ohjetta luvassa myöhemmin.

Tämän päärynäisen piiraan taikinaan halusin myös ehdottomasti siskoni kehittelemää yhdistelmää banaania ja tahinia – ihana kombo makeaa ripauksella tahinin suolaisuutta. Lisättyä sokeria ei tässä ole käytetty, ainoastaan koristeeksi laitoin vähän tomusokeria. Piiraan rakenne jää todella meheväksi, kuten banaanipohjaisilla leivonnaisilla usein on tapana. Jos olette syöneet banaanileipää, niin tämän piiraan maku on  varmasti tuttu 🙂

banaani3.jpg

banaani2.jpg

banaanip%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4piirasohje.banaani1.jpg

Jos tätä haluaisi tarjoilla vielä juhlavammin, voisi piiraan kylkeen laittaa vaikkapa vaniljakastiketta. 

Marjukka.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *