Paras granola on helpointa tehdä itse

granola3.jpg

Olin unohtanut tämän ihanan aamiaisherkun moneksi vuodeksi tajuttuani aikoinaan kuinka paljon sokeria nuo kauppojen valmiit muro-ja myslipakkaukset sisältävät. Vaikka en varsinaisesti välttele sokeria, yritän pitää sen minimissään arjessani. Tähän minimiin en siis laske satunnaisia suklaapatukoita tai pullia 😉 Olen tainnut täällä joskus ennenkin mainita, että olen aikamoinen herkuttelija kun sille päälle satun, ja tästä syystä nykyään leipoessani tykkään myös kokeilla vähän ”terveellisempien” herkkujen reseptejä, ettei ihan lähde käsistä herkuttelu arkisin. Niillä ”terveellisillä” herkuillahan saa sitten kivasti kompensoitua niitä satunnaisia suklaita, hehe.

Takaisin nyt kuitenkin aiheeseen, eli tähän ihanan rapeaan granolaan. Ei kannata ostaa niitä kauppojen sokerimuroja, kun näin pienellä vaivalla voi tehdä paljon parempaa! Tähän et tarvitse pitkää ostoslistaa, vaan jos sulla on kaurahiutaleita kaapissa, niin siihen sekaan yleensä löytyy kyllä näitä rapeita sattumia. Omaani laitoin kaurahiutaleiden lisäksi auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä sekä manteleita. Siinä vaiheessa kun tätä seosta aikoo laittaa suuhunsa, voi päälle ripotella halutessaan vielä mulperinmarjoja tai inkamarjoja, kaakaonibsejä, pähkinöitä, tai mitä nyt sattuu siellä kotona olemaan. Aamiaisella ripottelen granolaa hieman kaura- tai soijajugurtin päälle, siivutan kylkeen puolikkaan banaanin tai vaikka tuoreita marjoja. Tää on sen verran tuhtia tavaraa, etten itse lähtisi tätä pelkän maidon kera syömään, kuten lapsena, vaan nimenomaan maukkaana sattumana ja lisukkeena vaikkapa jugurtin kanssa.

rapea%20granola%202.jpg

granola2.jpg

granolatoppings.jpg

granola.jpg

granolabreku.jpg

Viimeksi tätä granolaa tehdessäni jaoin seoksen kahteen osaan ennen kuin lisäsin öljyseoksen. Toiseen osaan halusin lisätä vielä vähän jotain ekstraa, nimittäin raakakaakaojauhetta. Söimmekin tätä suklaista luksusversiota sitten jälkiruuaksi tuoreiden mansikoiden ja jugurtin kera. Aika syntisen hyväähän se oli, mutta uskon sen edelleen olleen parempi vaihtoehto kuin suurin osa vastaavista kaupan hyllyillä.

Tällainen itse tehty granola on muuten myös tosi kiva lahjaidea kauniiseen purkkiin pakattuna, ja kauniilla etiketillä varustettuna. Esimerkiksi sen perinteisen makkarapaketin ja pullon sijaan voisi mökille viedä tuliaisiksi tätä ihanaa aamiaisherkkua! Tämä säilyy hyvänä ainakin pari viikkoa.

Marjukka.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *