Yllätysvieraita? Maailman helpoimman omenapiiraan resepti

Vielä vähään aikaan ei saada kotimaista omenaa, sillä vastahan tässä odotellaan kunnon mansikkasatoa sekä mustikoiden kypsymistä. Kesä on kuitenkin sitä aikaa, että tapaamisia tulee sovittua vähän useimmin ihan ex tempore, ja itse ainakin tykkään silloinkin tarjota vieraille jotain itse tehtyä. Kesäisiä yllätysvieraita varten halusinkin jakaa teille yhden helpoimmista omenapiirakka resepteistä, jonka alkuperäinen ohje löytyy Virpi Mikkosen upealta Vanelja -sivustolta. 

omena4.jpg

Tätä omenapiirasta on tullut tehtyä muutaman kerran ja voin siis todella suositella ohjetta. Et tarvitse tähän kuin kolmea ainesosaa – omenoita, kaurahiutaleita sekä kookosöljyä. Meidän keittiöstä näitä kolmea ainesosaa löytyy poikkeuksetta lähes aina, ja joskus taisin korvata kaurahiutaleet gluteenittomilla kaurajauhoilla ja kookosöljyn rypsiöljyllä. Maku oli näistä muutoksista huolimatta todella herkullinen.

Kolmen raaka-aineen omenapiirakan tekemiseen ei tarvita montaa tuntia keittiössä, vaan piiras syntyy todella pienellä vaivalla. Soseutat vain omenat ja sekoitat vaikka blenderissä joukkoon kaurahiutaleet ja kookosöljyn. Viipaloi yksi omena taikinan päälle ja mausta kanelilla. Itse olen käyttänyt paistamiseen pientä irtopohjavuokaa, jonka olen vuorannut leivinpaperilla. Vajaa puoli tuntia uunissa riittää, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

omenapiirakka.jpg

Tämä resepti on erinomainen myös silloin, kun et ole varma vieraiden ruokarajoitteista. Tätä piirasta voi huoletta tarjota niin vegaaneille kuin gluteiinitonta ruokavaliota noudattaville, eikä myöskään tarvitse olla huolissaan kenenkään maito-allergioista tai sokeriherkkyyksistä. Omenat tekevät tästä piiraasta ihan riittävän makean, eikä tähän kaivata lisättyä sokeria. Tarjoiluehdotuksena muistuttaisin kuitenkin omenapiiraan kanssa sopivan hyvin perinteiseen tapaan vaniljajäätelöt ja kastikkeet, ja näitähän löytyy myös nykyään erikoisruokavaliota noudattaville.

omena2.jpg

Täältä linkin takaa löydät alkuperäisen reseptin. 

Marjukka.jpg

P.S. Tää on kyllä niin hyvää, että saa sitä valmistaa ihan vain itsellekin vieraita odotellessa 😉

2 kommenttia “Yllätysvieraita? Maailman helpoimman omenapiiraan resepti

    1. Mä oon soseuttanut omenat ihan vain pieneksi pilkottuna blenderissä 🙂 Voisin kuvitella, että sauvasekoitin toimii myös, kunhan on pilkkonut tai vaikka raastanut omenat, jotta tehot riittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *