Kierrätetty // Vintage -Asko nojatuoli

No nyt täällä ollaan aika fiiliksissä! Pari päivää sitten näin Facebookissa, kuinka lapsuudenystäväni huhuili josko jollain olisi kotia mummon vanhalle Askon nojatuolille. No arvaatte varmaan loput, minä heti viestiä laittamassa ja pienen nojatuoli-vastaan-auto-palapelin jälkeen tuo vintage-kaunotar nököttää eteisen nurkassa.

asko3.jpg

Tuoli on aika hyvässä kunnossa ikäisekseen. Pehmusteet tuntuvat olevan aika tikissä, eivätkä pohjan jouset ole päässeet kovin kummoisesti löystymään. Puuosat ovat täysin ehjät, joten uskallan jo ennen sisälle kurkistamista väittää nojatuolin olevan erinomainen kevyttä stailausta varten. Kyllä, suunnitelmissani on verhoilla tuoli uudelleen, meidän kotiimme sopivalla kankaalla. Samalla täytyy toki katsoa, vaatiiko runko fiksaamista, vai riittääkö pelkkä kankaan vaihto. Useimmiten verhoilukankaan alta paljastuu aina jotain pientä korjausta vaativaa, vaikka ulospäin kunto vaikuttaisikin uudenveroiselta.

asko1.jpg

Nyt sitten pitäisi päättää, minkälainen verhoilu tuolille tulee. Harmaaseen taittuvat sävyt sopivat varmasti sisustukseemme, mutta toisaalta voisin kuvitella tälle tuolille jonkun kauniin vaaleammankin, ihan aavistuksen vaikka kupariin taittuvan sävyn. Perinteisesti tämän aikakauden tuolit on verhoiltu villakankailla – tuolin nykyinen vihreä päällinen on myös villakangasta, todella jämäkkä, ja siitä syystä ilmeisesti kestänytkin vuosikymmenet lähes ilman kulumia.

asko2.jpg

Talvella verhoilemistani Artekin sohvista jäi muutamia kangaspaloja, ja yritinkin vähän silmäillä, miltä harmahtavat sävyt näyttävät tuolilla. Ehkä lähtisin hakemaan jotain aavistuksen vaaleampia harmaan sävyjä, vai mitä mieltä olette? Toisaalta, sen kerran kun itselleen tekee, olisi hauska heittäytyä vähän villiksi ja valita joku rohkeampi väri. Esimerkiksi joku upea smaragdinvihreä sametti, tai hempeän vaalea roosa! Täytyy mennä kangaskaupoille vähän pyörimään ja inspiroitumaan. 

asko%26fanett2.jpg

Oli pakko laittaa nämä tuolivanhukset vielä vierekkäin, sillä tuo tiikki Fanettin istuimessa ja Askon käsinojissa on niin upea 🙂 To-do -listallani olisi myös vähän näiden Fanettien fiksausta. Jos saisi noita ajan kuluttamia pintoja vähän eheämpään kuntoon.

asko%26fanett.jpg

Pari kuukautta tässä taas vierähti ilman verhoilu-inspiraatiota, mutta tässä sitä nyt ollaan! Sormet jo syyhyävät päästä työhuoneelle – seuraava sateinen tai kolea ilta täytyy käydä ensin vähän siistimässä paikkoja, jotta pääsee pian aloittamaan. 

-Marjukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *