Pienen keittiön järjestyksestä

Paljon aikaa pienessä keittiössä viettävälle tuottavat usein tuskaa vähäiset säilytystilat ja pienet työskentelytasot – näin myös minulle. Yritän kuitenkin ajatella asiaa positiivisen kautta, sillä tämähän aiheuttaa minulle vain mahdollisuuden olla luova ja yrittää pienet tilat hyödyntäen luoda mahdollisimman selkeän ja harmonisen kokonaisuuden keittiöön. Koska kaikki purkit ja purnukat eivät millään mahdu kaappeihimme, on yritettävä löytää siis mahdollisimman siistit ja selkeät säilytystilat kaikelle tarpeelliselle.

Ensimmäinen, helposti toteutettava, ratkaisuni säilytystilan puutteeseen on siivota kaikki kaapit. Tätähän kannattaisi tehdä säännöllisesti, ja aionkin ottaa tästä eteenpäin tavakseni käydä kaappien sisällön läpi vähintään puolen vuoden välein. Näin kaappeihin ei keräänny päivämääränsä ylittäneitä jauhopusseja tai säilyketölkkejä, eikä irrallisia, parittomia purkin kansia. Kun tilaa on vähän, korostuu järjestelmällisyyden tärkeys. Huomaan myös menettäväni hermot keittiössä puuhaillessani todella helposti, jos en löydä jotain tai jos joudun käyttämään aikaa jonkin tietyn tarvikkeen etsintään. Eli pitämällä kaapit järjestyksessä, säästyy myös harmailta hiuksilta. 

kitchen2.jpg

nicolas2.jpg

Aloitin keittiötarvikkeiden uudelleen järjestämisen lieden viereiseltä tasolta, sillä kokatessa on kätevää olla riittävästi laskutilaa. Järjestyksen purkkien ja mausteiden sekasorrolle toi Ikean kätevä, kannellinen Kuggis -laatikko. Siellä ne kaikki värikkäät purkit ja maustepussit ovat nyt siististi poissa silmistä, ja lopputulos on huomattavasti rauhallisempi. Miksei markettien maustepurkkien suunnittelijat ole ottaneet käyttöön yksinkertaisempaa designia? Itse en ainakaan halua nähdä joka päivä kaikkia niitä vihreillä, keltaisilla, punaisilla ja sinisillä etiketeillä varustettuja purnukoita keittiöni tasoilla.

Elisalta saadut Nicolas Vahén liuskekivet ja ”pullasudit” saavat nyt tuoda vähän lämmintä sävyä muutoin mustavalkoiseen keittiöömme.

nicolas3.jpg

nicolas5.jpg

nicolas4.jpg

nicolas.jpg

Koska tarvitsemme edelleen keittiön tasoja myös säilytykseen, oli pitkään etsinnässä myös mieluisat säilytyspurkit kuiva-aineille. Viime viikolla löysinkin sopivat!  Ne saavat vielä ihan oman postauksensa, jossa pääsette samalla näkemään miltä tämän lieden toisella puolella keittiötämme näyttää 🙂

-Marjukka

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *