Ajaton marmori

Sunnuntaita!

On muuten ensimmäinen ”arki” sunnuntai neljään viikkoon, sillä palailin tuossa tiistaina kesälomalta töihin. Jestas on muuten viikko mennyt nopeasti. Pikkasen tuntuu vaikealta saada arjen palaset loksahtamaan kohdilleen ilman sähläystä, mutta eiköhän tuo ensi viikko suju taas jo ihan vanhalla rutiinilla 🙂 Hyvillä fiiliksillä tässä kuitenkin mennään, ja viikko on töiden lisäksi sisältänyt paljon kaikenlaista muutakin mukavaa, kuten siskoni synttärijuhlintaa eilen. Helteessä aloitettu synttäripiknik sai kuitenkin aika nopean lopun tummien pilvimassojen vyöryessä yli Töölön. Sanotaanko vaikka näin, että jos olisimme kaksi minuuttia aiemmin pakanneet kamat ja lähteneet liikkelle olisimme selvinneet kuivina siskolleni asti. Olimme kyllä aikamoinen porukka, kuin suihkussa vaatteet päällä käyneet,  kun pääsimme sisätiloihin. Eilinen myrsky jää kyllä varmasti mieleen tästä kesästä!

Keittiökuvilla jatketaan edelleen, ja toivottavasti ette ole ihan näihin nurkkiin vielä kyllästyneet! Taisin innostua tuosta meidän pienen keittiön järjestelystä sen verran, että nyt on tullut siellä häärättyäkin paljon viime päivinä. Asetelmat vaihtuivat taas tuossa lieden päällä, kun vihdoin sain pitkään hankintalistalla olleen marmotitarjottimen äidiltäni. Hän muisti minun puhuneen tällaisesta ja oli sitten napannut jostakin mukaansa. Kiitos! Tarjotin on noin sentin paksua, oikeaa marmoria, ja sen verran se kyllä painaakin! Tätä en haluaisi kumota näpeilleni, voin kertoa.

Hassua, että useammankaan vuoden jälkeen en ole edelleenkään kyllästynyt marmoriin. Päinvastoin, tuntuu että marmori-innostukseni on vain lisääntynyt viime aikoina. Jos jossain, niin kylpyhuoneessa rouhean kiiltävä marmori olisi kyllä elementissään! Mutta nyt ei ole kylppäriremonttia näköpiirissä, joten piristäköön marmori kotiamme tällaisina pieninä yksityiskohtina jatkossakin.

Uskomaton muuten tuo basilika, joka näkyy näissäkin kuvissa. Se on jo viikon ollut meillä kotona ja on edelleen ihan yhtä tuore kuin ostopäivänään. Tänään vasta upotin sen veteen ja maljakkoon, saas nähdä kuinka kauan se pysyy noin hyvänä. Yleensä kun minulla tuppaa yrtit olla mennyttä ihan muutamissa päivissä. Toivotaan tälle pitkää ikää!

Seuraavissa postauksissani varmasti luvassa muitakin kuin näitä keittiöjuttuja. Inspiraatiolistani tulevaa syksyä varten on kasvanut jo aika pitkäksi, ja se sisältää kivoja pieniä uudistuksia myös kotiimme. Tällä hetkellä jännitän, miltä olohuoneemme tuleekaan näyttämään kun saamme kehystettyä erään todella ison posterin… Siitäkin lisää myöhemmin 🙂

Marjukka / 2 for Living - -

2 kommenttia “Ajaton marmori

  1. Tuollainen superbasilika kannattaa äkkiä laittaa vesiviljelyyn! Meillä on yksi basilika, joka on viihtynyt Tregren Herbiessä 1,5 vuotta ja kasvanut yli puolimetriseksi! Ja varsikin siinä on jo sormen paksuinen 🙂 Muut ovat kuolleet, mutta tuo yksi jaksaa kasvaa.

    1. Hei kiitos vinkistä! Aikamoiselta kuulostaa tuo teidänkin basilika, hassua miten osa niistä vaan kestää ja kestää! Mulla on joskus ollut sellainen Zen garden (vastaava vissiin tuon Tregren Herbien kanssa), löytyisiköhän se vielä jostain kaapin perukoilta, jos ottais nyt taas uudelleen käyttöön 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *