Mustavalkoisessa eteisessä

Huh huh, kylläpäs on sunnuntai mennyt nopeasti! Lähdettiin ennen puolta päivää siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa ajelemaan kohti meidän lapsuusmaisemia ulkoilut mielessä. Tunnin ajomatkan jälkeen parkkeerasimme auton vanhan uimarannan parkkipaikalle, josta kiipesimme upeassa auringonpaisteessa rinnettä ylös kallion päälle tuttua järvimaisemaa ihailemaan ja eväitä syömään. Ennen evästaukoa pyörimme kyllä metsässä mustikoita ja sieniä keräillen, ja saimmekin ihan mukavasti kotiin viemisiä. Teki kyllä niin hyvää viettää lähes koko päivä raittiissa ilmassa – metsässä sitä jotenkin ihan unohtaa kaiken muun arkisen, kun koko keskittyminen menee vain sopivien sienipaikkojen spottaamiseen.

Aikomukseni oli kuitenkin tässä kirjoitella hieman eteisestämme.  Maalasimme Elisan kanssa jo pari vuotta sitten eteisestämme kaksi ovea, ulko-oven ja kylpyhuoneen, sekä yhden tehosteseinän mustalla värillä. Maali on pysynyt hyvin, enkä ole vieläkään kyllästynyt näihin mustiin efekteihin eteisessämme. Innostuin hiljattain kuvailemaan tätä osaa kodistamme saatuani Elisalta mustavalkoisen viltin* sekä hauskan sisustustaulun*.

Musta ja valkoinen kannellinen jakkara on hankittu jo useampi vuosi sitten muistaakseni silloisesta Kodin Ykkösestä. Varsinkin mustan jakkaran pinta on jo hieman naarmuntunut, kuten kuvista näkyy, mutta harvemmin nämä itse asiassa ovat käytössä meillä. Toimivat nimittäin pääsääntöisesti meidän pyykkikoreina ja ovat ennemminkin poissa ”jaloista” pyykkinurkkauksessamme. Nämä on kyllä olleet tosi kätevät tähän käyttötarkoitukseen, sanomattakin varmaan selvää kummassa säilytämme vaaleat ja kummassa tummat pyykit? Hätätapauksessa otamme nämä esille, mikäli tarvitsemme lisää istumatilaa illanistujaisiin.

Tämä hauska Jyskin mustavalkoinen kaktus -sisustustaulu sai minut ajattelemaan ihan oikean kaktuksen hankkimista! Sopisikohan sellainen meille vaikkapa olohuoneeseen. Jotain viherkasveja olisi mukava saada piristämään muuten suht neutraalia sisustusta. Design House Stockholmin Block -valaisin on saatu lahjaksi joskus, ja sen paikka on ollut jo pidempään eteisessä tämän pienen kaapin päällä. Sillä saa kivan tunnelmavalaistuksen niihin hetkiin, kun eteisen kirkkaat spottivalot ovat liikaa. Kynttilä on tuliaisiksi Amsterdamista tuotu, ja se onkin näkynyt täällä blogissa jo useamman kerran viime keväisen reissumme jälkeen.

Nahkaiset tasselikorvikset tein itse viime talvena, olisikohan ollut jopa vuoden viimeisenä päivänä illan juhlia varten! Suunnitelmissani on ollut tehdä näitä useampiakin, ehkä joku muukin väri voisi toimia… Olen aika huono käyttämään nykyisin isoja korvakoruja, vaikka niitä muiden käyttämänä aina ihailenkin! Nämä ovat kuitenkin päässeet käyttöön jo yllättävän monta kertaa. Helppo yhdistää asuun kuin asuun, kun yleensä muutenkin aina kuljen mustiin pukeutuneena 😀

Minä siirryn nyt ihan hetkeksi Netflixin pariin nollaamaan vielä aivot ennen tulevaa työviikkoa. Näillä kuvilla toivottelen siis teillekin mukavaa sunnuntai-iltaa ja tsemppiä tulevaan viikkoon!

 

*Mustavalkoinen viltti ja sisustustaulu saatu Jysk -lehdistötilaisuudesta

Marjukka / 2 for Living - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *