Arkiruokalistalla – tomaattikeitto

Tänään leivottiin lasten kanssa sämpylöitä ja jotenkin leivontapäivänä tulee myös usein pidettyä keittopäivä – näin myös tänään! Kierrätellään usein erilaisia peruskeittoja ruokalistalla mutta jotenkin tomaattikeittoa tulee tehtyä nykyään hieman harvemmin – samalla ohjeella vuodesta toiseen mutta silti aina niin erityisen hyvää kun sitä tekee.

Täytyy sanoa että tänään ei keiton valmistus mennyt niin putkeen kuin normaalisti. Kaikki oli valmista – sämpylät valmistuneet, keittiö siivottu keiton kiehuessa, pöytä katettu nälkäisiä lapsia varten ja keitto kaadettu viimeistä silausta varten blenderiin. Lopuksi käynnistin blenderin jonka kansi irtosi ilmeisesti kovasta paineesta, jonka ansiosta voin lisätä päivän listalle palaneen käden, läikikkään uuden valkoisen paidan sekä järkyttävän sotkuisen keittiön.

Hieman meinasi naurattaa kun tajusin tekeväni nopeusvalintaa valkoisten laattojen saumojen ja käteni välillä. Onneksi entisenä ravintolatyöntekijänä olen kuitenkin varautunut järeillä palovammageeleillä jotka levittelin toiseen käteeni toisella samalla pelastaen keittiön seinää. No, lopputuloksena voin sanoa geelin pelastaneen käteni pahimmilta vaurioilta, Universal Stonen pelastaneen valkoiset saumat, mutta se uusi paita – pikaisesta Vanish käsittelystä huolimatta eivät läikät lähteneet pesussa. Olisiko teillä antaa vinkkejä ihmeaineesta, jota käytätte monenlaisiin vaatetahroihin? Tätä kertaa tuskin on enää korjattavissa mutta ensi kerralla toivoisin kaapissa olevan jotain joka tällaiset tilanteet pelastaa!

Tänään huomasin muuten kaupassa jo ensimmäiset joulujutut! Hieman tuntui oudolta vielä näin syyskuun puolella, mutta mikäs siinä – aion itsekin olla tänä vuonna erityisen ajoissa niiden kanssa sillä viimevuonna tuo juhla tuntui jäävän hieman välistä muuton ja remontin vuoksi. Taidankin vielä tänään ottaa joululehdet esille ja fiilistellä hieman ideoita loppuvuodelle!

Ihanaa loppuiltaa!

Elisa / 2 for Living - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *