Pellavapöytäliinan ompelu

Olen ommellut kuluneella viikolla enemmän, kuin varmaan puoleen vuoteen yhteensä. Yksi näistä to-do listallani olleista ompelukonetta vaativista hommista oli tummanharmaan pellavapöytäliinan ompelu, jota olin mielessäni ehtinyt suunnitella jo pidemmän aikaa, mutta kankaan muistin käydä ostamassa vasta muutama viikko sitten.

Pöytäliinan ompelu ei vaadi sen suurempia temppuja, lähinnä huomiota vaatii mielestäni kankaan peseminen ennen ompelua (luonnonmateriaalit useimmiten kutistuvat jonkin verran, mikäli ei erikseen mainita kankaan olevan jo ”kutistettu”). Minä ompelin kankaan reunat parin sentin levyisellä käänteellä, ja sen jälkeen liina olikin jo valmis. Itse tykkään, että pellava saa jäädä hieman ryppyiseksi, joten en ollut kovin tarkka silittämisen kanssa. Oikeastaan silitin vain viikkauksesta tulleet vekit ja homma oli sillä selvä.

Nappasin nämä kuvat tänään aiemmin päivällä, kun siskoni tuli meille kokkaamaan lounasta. Ei hullumpaa olla siskona ruokabloggaajalle, joka kutsuu itse itsensä kokkailemaan ja kuvailemaan kotiimme aina säännöllisin väliajoin! Tämänkin lautasella näkyvän herkullisen tofu-nuudeli-vegebowlin reseptin maailmankaikkeuden parhaalla maapähkinäkastikkeella löytää varmasti pian täältä hänen blogistaan linkin takaa.

Tykkään ihan hulluna tästä tummanharmaasta pellavasta, ja nyt haluaisinkin sitä joka paikkaan, kuten pussilakanasetteihin jne. Toistaiseksi tämä pöytäliina saa kuitenkin riittää täyttämään fiilistelyni pellavasta, katsotaan hetken aikaa mitä innostukselleni tapahtuu ajan saatossa.

Marjukka / 2 for Living - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *