Lokakuun parhaat

Paras hankinta lokakuulle oli Samsoe&Samsoen pipo. Marjukka tilasi tämän Zalandolta jo hyvissä ajoin syyskuussa, ja viime viikkojen pakkasaamut ovatkin tuntuneet huomattavasti miellyttävimmiltä tämä muhkea ja villainen ihanuus päässä.

Paras kaappien tyhjennys oli, kun Marjukka sai vietyä kuusi pussillista tekstiiliä Reccin kierrätyslaatikkoon. Recci ottaa heille kierrätetyistä tekstiileistä hyvässä kunnossa olevat käyttövaatteet myymälöihinsä eteenpäin myytäväksi, ja myyntiin kelpaamattomat lähetetään materiaaliksi esimerkiksi autoteollisuuteen, eristeeksi sekä muuksi kierrätysmateriaaliksi. Tästä innostuneena Marjukka aikoo jatkaa kaappien tyhjennystä ja toivottavasti joskus pääsee siihen tilanteeseen, ettei ylimääräistä tavaraa olisi nurkat pullollaan. Marjukka tietää tämän olevan hänelle varmaan elämänmittainen tavoite, mutta pitäähän niitäkin olla!

Kuukauden pelottavin hetki koettiin Linnanmäen valokarnevaalien kummitusjunassa, jossa Elisa kävi lapsiensa kanssa. Toinen poika ei hievahtanutkaan koko junamatkan aikana tuijottaen vain kauhuissaan eteensä, ja toinen peitti silmänsä jo ensi metreillä. Äitiä tietenkin pelotti että on aiheuttanut lapsillensa elinikäiset traumat kyseisellä vierailulla. Suosittelemme siis vierailua vasta hieman vanhempien lasten kanssa!

Parhaat kirjat lokakuussa olivat Eve Hietamiehen Hammaskeiju ja Tarhapäivä. Marjukka luki nämä kirjat ihan parissa vuorokaudessa, niin hauskasti kirjoitettua tekstiä ja tarinat niin mukaansa tempaavia, että kirjoja ei tehnyt mieli laskea käsistään. Sarjan ensimmäinen osa, Yösyöttö, pyörii tällä hetkellä elokuvateattereissa, ja on saanut kehuja ja huomiota mediassa. Tämänkin kirjan Marjukka ahmaisi melkein yhdeltä istumalta viime kesänä, joten elokuva täytyy kyllä käydä vielä katsomassa tämän vuoden puolella.

Ja kuukauden levein hymy oli Elisan poikien kasvoilla tietenkin kun ensilumi satoi maahan viikko sitten. Täytyy kyllä myöntää, että tuli itsekin hieman innostuttua lähestyvästä talvesta. Toki toivomme tästä myös pysyvämpää versiota!

Marraskuun toivotamme tervetulleeksi erittäin joulua odottavin mielin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *