Ajatuksia marraskuusta

En taida olla ainoa, jolle tämä marraskuun pimeys välillä tuntuu ottavan hieman voimille? Varsinkin viime viikolla tuli muutaman läheisen kanssa kirottua, mutta myös tsempattua toisiamme jaksamaan, tätä hieman tahmealta tuntuvaa kuukautta.

Näin tiistaina erästä todella tärkeää ystävääni, joka on saanut muutaman viimeisen kuukauden asua lämpimän Espanjan auringon alla. Juttelimme joulusta. Häntä tuntui hieman jännittävän, löytyykö sitä oikeaa joulufiilistä niin erilaisessa ympäristössä, kuin mihin täällä kotona on tottunut. Totesimmekin jutellessamme, että joulu on yksi niistä asioista, joiden takia tätä marraskuun pimeyttäkin jaksaa. Ainakin itselleni se on eräänlainen taitekohta vuodelle. Vaikkei pimeys ihan heti joulusta vielä helpota, niin yleensä kevään puoli joulun jälkeen tuntuu menevän aina jotenkin nopeammin. Ehkä sitä uskaltaa jo alitajunnassa alkaa heti alkuvuodesta odottelemaan lämpöä ja valoa.

Tämän kuluvan marraskuun aikana olen antanut itselleni luvan levätä juuri niin paljon, kuin mieli ja kroppa on sanonut. Lähinnä tämä on tarkoittanut sitä, että olen hyvällä omallatunnolla nukahtanut arkena jo ennen kymmentä illalla. Levon lisäksi olen pitänyt myös todella tärkeänä raittiin ilman saamista, ja olenkin fiilistellyt pidempiä lenkkejä koiran kanssa illan hämärtyessä. Tähän on oman haasteensa tosin tuonut se, että koiramme ei arvosta kanssani yhtä lailla tätä reippailua. Mukavuudenhaluinen karvakaverimme on nimittäin aika jäärä, ja häntä joutuukin jokaiselle ulkoilukerralle houkuttelemaan, jopa käskemään, pois sohvannurkasta ja ovesta ulos. Noh, mitäpä tässä koiraa  arvostelemaan, tietäähän sen itsekin kuinka tylsältä se ulos lähteminen tuntuu varsinkin, jos keli on kylmä ja sateinen. Ulkoilun lisäksi fyysistä hyvinvointia lisäämään aktivoin taas hetken tauon jälkeen Ekhart Yoga -tilini, josta olen löytänyt jälleen todella tehokkaita venyttely -sekä joogaharjoituksia.

Näin se viikko taas kuitenkin hujahti viikonlopuksi, ja onpa kivaa kun on ollut hauskoja juttuja odotettavaksi arkipäivien lomassa. Tänään illalla menemme katsomaan Sami Hedberg On Ice -showta, ja sitä ennen käymme vielä syömässä Helsingissä yhdessä lempiravintoloistani. Lauantai ja sunnuntai saavat sujua omalla painollaan. Tarkoituksena olisi ehtiä kuvailemaan päivänvalolla pitkästä aikaa ja muuten mennä ihan fiiliksen mukaan.

Hauskaa viikonloppua sinnekin!

Ps. Eikö olekin hauskannäköinen tuo valkoturkoosi Gin-pullo, jonka saimme saksalaisilta tutuiltamme tuliaisiksi? Nyt se on saanut toimittaa suitsukepidikkeen virkaa, mutta tarkoituksenani olisi löytää siihen riittävän kapoinen kynttilä jostain. Vinkkejä normaalia kruunukynttilää ohuemmista otetaan siis vastaan! 🙂

Marjukka / 2 for Living - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *