Juhlapöydän kattaus

Reilu viikko sitten päätimme siskoni kanssa järjestää illan jouluisissa merkeissä hyvän ruuan ja kauniisti katetun pöydän äärellä. Siskollani on upea Feed the darkness -ruokablogi, ja hänellä olikin iltaa varten suunniteltuna joulupöytään sopivia herkkuja. Kannattaa laittaa kyseinen blogi seurantaan  -juuri nyt sivustolta löytyy aivan taivaallisen hyvä (ja helppo) persimon-pistaasi alkupala.

Sillä aikaa kun siskoni otti keittiön haltuunsa jäi minulle pöydän kattaus. Yksinkertaisen juhlavan kattauksen keskipisteeksi valitsin Balmuirin Verona -kynttilänjalat, jotka sain taannoin lahjaksi. Lyijyttömästä kristallista valmistetut Verona -kynttilänjalat ovat mielestäni itsessään jo niin näyttävä elementti, että muuta kimallusta juhlapöytä ei kaipaa.

Kattausta miettiessäni halusin kristallin, lasin ja valkoisen lisäksi mukaan jotain väriä, ja eukalyptuksen oksien kauniin harmahtava vihreä sävy tuli ensimmäiseksi mieleeni. Ainakin itsestäni tuntuu, ettei näihin ihanan tuoksuisiin oksiin kyllästy ikinä, vaikka kieltämättä niitä onkin viime aikoina paljon täällä meidänkin blogissa näkynyt… Ei varmasti tarvitse arvailla, mikä on meidän lempikasvi ollut sisustuksessa tänä vuonna 😉

Ilman ruokia kattaukset näyttävät mielestäni aina keskeneräisiltä. Pidänkin yksinkertaisista kattauksista ennen kaikkea siitä syystä, että myös tarjoilut mahtuvat olemaan edukseen. Mielestäni on myös mukavaa, että kaikilla ruokailijoilla on riittävästi tilaa ilman, että tarvitsee koko ajan miettiä kuka saa illan ensimmäisen kaadon punaviiniä syliinsä.

Valkoiset pellavalautasliinat tekevät kattauksesta aina arvokkaan näköisen, vaikka ne yhdistäisikin ihan tavallisiin Ikean lautasiin. Servettirenkaiden virkaa toimittaa kaunis satiininauha, jonka voi kietaista rusetille liinan ympäri. Tämä onnistuu myös meiltä, joiden kärsivällisyys ei riitä taittelemaan serveteistä joutsenia tai muita origameja. Pellavalautasliinat on ostettu H&M Homesta.

Kun pöytä oli katettu ja ruokia valmisteltu monta tuntia (propsit siskolle lähes 4 tunnin uurastuksesta!) oli vihdoin aika istua iltaa pitkän kaavan mukaan. Tosin ennen sitä kärsivälliset puolisomme saivat jälleen kerran todistaa, mitä on ruokailun aloittaminen kahden bloggaajan ja kameran kanssa… Onneksi he ovat jo tottuneet illallistamaan kanssamme 😉

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *