Kymmenen hyasinttia

Täällä vietetään vielä pikkujoulujen ja muiden jouluisten puuhasteluiden täyteistä viikonloppua. Vähän harmittaa, että viime viikolla kauniina satanut lumi on jälleen sulanut jo pois. Hetkellisesti joulumieleni oli tänään kadoksissa vesisateen vuoksi, kunnes päätin buustata fiilistelyäni laittamalla Frank Sinatran joululaulut raikaamaan vastaiskuna harmaudelle. Toimii!

Viime viikonlopun vietin kotioloissa flunssaa potien, lukuunottamatta pikaista täsmäiskua Ikeaan. Täsmäiskun tarkoitus oli hakea kotiin huonekuusi sekä hyasintteja, joiden edullisesta hinnasta Elisa vinkkaili minulle aiemmin tuolla viikolla. Hyasintti on ollut lempi joulukukkani ihan lapsesta saakka, ja niiden tuoksu yksi vahvimmista jouluihin liityvistä muistoista.

Voi olla, että hieman lähti lapasesta tuo hyasinttien määrä, mutta mielestäni kymmenen oli hyvä tasaluku. Useimmiten yritän noudattaa vähemmän on enemmän -periaatetta, mutta tässä kohtaa se ei olisi saanut aikaan mieleistäni asetelmaa, heh.

Koiramme, kuten alla olevasta kuvasta näette, toimi jälleen assarinani kuvausjärjestelyissä. Epäilen kyllä, että tuo koira taitaa vain rakastaa kameraa – sen verran ahkerasti hän änkeää nykyään kaikkiin kuviini.

Näin viikkoa myöhemmin hyasintit ovat ehtineet jo puhjeta täyteen kukkaan, ja varret notkuvat painavina toisiaan vasten. Tuoksu on edelleen ihan mieletön, ja toivonkin näiden säilyvän jouluun saakka. Vaikea uskoa, että tasan viikon päästä ollaan jo rauhoituttu joulun viettoon. Sitä odotan kovasti!

Ensi viikolle ohjelmana on vielä vähän jouluisia leipomuksia, ainakin saaristolaisleipää sekä pari kakkua olisi suunnitelmissa. Muuten omalta osaltani kaikki alkaa olla suht valmista joulun viettoon, ja ne muutamat paketit kummilapsille ja muille pienille ystäville hankittu. Aikuisten kesken olemme sopineet viettävämme lähes lahjatonta joulua, joten mitään lahjastressiä siis ei pitäisi kenellekään olla enää tiedossa.

Ennen pyhiä meillä on vielä Elisan kanssa teille jouluisia postauksia luvassa, joten pysykäähän kuulolla 🙂

Oikein ihanaa viikonloppua sinne!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *