Taateli-suklaakakku, myös vegaanille

Mikä sopisikaan paremmin jouluun kuin taatelit, suklaa ja piparkakut? No tietenkin niiden yhdistelmä makeassa, suklaalla ja kanelilla kuorrutetussa kakussa!

Vaikken olekaan vegaani, tykkään aika paljon painottaa kokkailuitani sekä leipomisiani nykyisin kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin. Tämä on tuonut lisää mielenkiintoa leivontaan ja saanut myös huomaamaan, kuinka ilman kananmunia sekä maitotuotteita voi tehdä todella herkullisia leivonnaisia. Tämä kakku noudattelee aika tavanomaista, perinteisen maustekakun reseptiikkaa jauhojen ja nesteiden tasapainon suhteen. Taatelit tekevät taikinasta todella mehevän, ja leivinjauhe kohottaa kakun kauniisti uunissa. Usein kuivakakut mielletään, nimensä mukaisesti kuiviksi, mutta tämä kakku on jotain ihan muuta. Ja hei, tuo kanelin ja suklaan makuinen kuorrute on ihan syntisen hyvää… Sitä voisi melkein syödä sellaisenaan 😀

Näin maanantai-iltana ei näköjään oikein ajatus eikä kynä luista, joten pidemmittä puheitta näiden kuvien jälkeen löydätte reseptin tähän kakkuun. Valmistusaika on kokonaisuudessaan noin tunnin verran, joten jos vielä on hakusessa helpon ja nopean kakun resepti joulupöytään, niin kannattaa kokeilla!

Ensimmäinen vaihe: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.

Toinen vaihe: Irroita kivet taateleista ja pilko taatelit veitsellä pieniksi paloiksi.

Kolmas vaihe: Sulata margariini ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeammaksi sokereiden kanssa.

Neljäs vaihe: Kaada margariini-sokeriseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää taatelit sekä kaakaojuoma samalla taikinaa koko ajan sekoittaen.

Viides vaihe: Voitele kakkuvuoka margariinilla ja kaada taikina tasaisesti vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kokeile taikinan kypsyyttä puolen tunnin jälkeen tikulla ja seuraile sen jälkeen kypsymistä tasaisesti.

Kuudes vaihe: Anna kakun jäähtyä paistamisen jälkeen. Kun kakku on jäähtynyt, sekoita margariinisula tomusokerin, kanelin ja raakakaakaojauheen kanssa sekaisin vispilällä välttääksesi paakut. Kaada seos rennosti kakun päälle ja koristele piparkakkumurusilla.

 

Leppoisaa jouluviikon alkua! Muutama päivä vielä arkista aherrusta edessä, ja sitten koittaa ansaitut pyhät ja rauhoittuminen joulunviettoon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *