Parasta joulussa

Yksi arkinen päivä vielä edessä, jonka jälkeen voidaan siirtyä joulunviettoon! Sen kunniaksi halusin kerätä vielä pienen listauksen joulun parhaista asioista:

  • Glögi. En useinkaan harrasta mehujen juontia, mutta joulukuu on poikkeus ja glögiä onkin kulunut jo useita mukillisia kuukauden aikana.
  • Frank Sinatran sekä Michael Bublén joululevyt. Muiden artistien joululauluja tulee harvemmin kuunneltua, poikkeuksena tosin Run The Jewelsin ”Christmas Miracle”. (Tämä ei tosin ole mikään joulutunnelman nostattaja, mutta ajatuksia herättävä ja video katsomisen arvoinen. Jos kyseinen musiikkilaji kolahtaa, kuten itselleni, suosittelen katsomaan).
  • Lahjojen suunnittelu. En kannata ylenpalttista lahjojen hankintaa, vaan mieluummin pähkäilen niiden muutamien pakettien hankintaa ajan kanssa.
  • Ruokalistan suunnittelu perheen kanssa. Ihan hassu tapa, kun joka tapauksessa ne samat ruuat päätyvät pöytään lähes poikkeuksetta kuin kaikkina aiempinakin vuosina. Tämä kuitenkin kuuluu mielestäni joulutunnelman luomiseen. (Edit. tätä kirjoittaessani puhelimeni soi ja veljeni soitteli liittyen joulun kauppalistan tekemiseen 😀 )
  • Vapaapäivät, jotka on pyhitetty vain nautiskeluun ja kiireettömään oleskeluun. Vaikka joulun vapaapäivinä onkin kaikenlaista puuhaa ja ohjelmaa, ne eivät tuota ainakaan itselleni sellaista kiireen tunnetta, kuin joskus ihan ”tavallisina” vapaapäivinä. Joulun ajaksi voi unohtaa kaikki arkiset askareet, niitä ehtii suorittaa kyllä myöhemminkin!
  • Joulukuusi. Onneksi vanhempani pitävät joulukuusi -perinnettä yllä, sillä omaan kotiimme emme tänäkään vuonna kuusta hankkineet. Kuvissa näkyvä huonekuusi tosin saa toimittaa joulukuusen virkaa pienen, punaisen rusetin kera.
  • Yksin Kotona -elokuvan katsominen. Tätä en aio edes selitellä sen enempää, tämä leffa vain kuuluu jouluun!

 

Mikä teidän mielestänne on parasta joulussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *