Tavoitekartat vuodelle 2018

Uusi vuosi on alkanut ja tämän inspiroimana lähdimme miettimään omia tavoitteitamme ja unelmiamme – asioita joita toivoisimme saavuttavamme tänä vuonna. Joskus asiat on helpompi saavuttaa kun niihin tähtää ja niitä kirjoittaa ylös, ja mehän näin visuaalisina tyyppeinä kokosimme omat ajatuksemme käyttäen Pinterest -tilimme inspiraatiokuvia. Kuvat tulostettiin myös omiin koteihin, paikkaan josta niitä tulee katseltua aina ajoittain.

Kehittyminen

Meillä on molemmilla suuret tavoitteet itsemme kehittämiselle niin töiden suhteen kuin vapaa-ajallakin. Molemmat inspiroidumme kaikesta luovasta toiminnasta, joten tulemme varmasti entistä enemmän keskittymään valokuvauksen ja kuvankäsittelyn saloihin. Myös erilaisiin käsitöihin ja tee-se-itse juttuihin haluamme panostaa tulevana vuotena enemmän, aloittaen heti alkuvuodessa yhdellä todella kivalla projektilla!

Kuvat: Ohhcouture / Schöneleben / TimeOut

Vapaa-aika

Viime vuoden aikana Elisan reissulista ei uuden työn, olemattomien lomien sekä koulun vuoksi saanut juurikaan lisäyksiä, mutta asia korjattakoon tätä vuonna. Listalla vähintään yksi reissu jonnekin missä maisemat ovat upeat. Toki edelleen Elisa haluaa nauttia myös kotimaasta ja sen luonnosta, joten tälle pyhitettäköön vähintään muutama viikko kesälomasta.

Marjukka kärsii myös kroonisesta matkakuumeesta, ja tavoitteena olisikin ainakin yksi reissu johonkin kivaan, uuteen kohteeseen. Kesäloma tulee olemaan todennäköisesti hieman lyhyempi kuin edellisinä vuosina, joten viikonlopuista Marjukka aikoo ottaa kaiken irti mökkeillen ja ulkoillen. Golf-innostus jatkuu varmasti myös tänä vuonna, ja tavoitteena olisi saada muutama kierros pelattua enemmän kuin viime kaudella.

Hyvinvointi

Syksyn ajaksi Elisan treeniputki keskeytyi koulutöiden sekä muiden selitysten vuoksi. Heti alkuvuodesta olisikin tarkoitus hypätä takaisin puikkoihin ja panostaa terveelliseen elämään niin liikunnan kuin ruokavalionkin suhteen. Ja jotta tämä ei jäisi vain puheeksi, tuli juuri varattua myös Crossfit -kurssi motivaation lisäämiseksi! Jotta nämä treenit olisivat mahdollisia, on tietysti jälleen panostettava taas siihen ruokavalioon joka on kaiken A ja O. Viikkosuunnittelulistat siis käyttöön tähänkin hommaan jotta kiireinen arki ei veisi mennessään!

Marjukka aikoo myös keskittyä entistä enemmän omaan hyvinvointiinsa tulevana vuonna, ja ennen kaikkea liikunnan myötä. Salijäsenyys on nyt hankittu, ja suunnitelmissa on kohottaa kuntoa sisätiloissa niin kauan, kuin lenkkeilykelit eivät ole suotuisat. Muutaman kuukauden istumatyöskentelyn jälkeen nimittäin huomaa, kuinka tärkeää liike on arjessa jaksamiselle ja se onkin kaikista suurin motivaattori liikkua enemmän! Ja kuten Elisakin, niin myös Marjukka aikoo muistaa ravitsevan ruokavalion tärkeyden arjessa jaksamisessa.

Kuvat: mydailyfitspiration.tumblr.com, Popsugar, Weheartit

 

Elämäntyyli

Ekologisempaa elämäntyyliä on tullut pohdittua viime aikoina suhteellisen paljon niin ruokavalion kuin kuluttamisenkin kannalta. Marjukan ruokavalio koostuu arviolta n. 80 prosenttisesti kasvipohjaisista raaka-aineista, ja se loput parikymmentä prosenttia eläinperäisistä. Tämän ehdottomammaksi asiassa hän ei koe tarpeelliseksi ryhtyä, sillä asioiden ehdottomuus ja mustavalkoisuuden kannattaminen ei kuulu tapoihin muutenkaan (paitsi sisustuksessa). Marjukka haluaa kuitenkin niin ruuan kuin kuluttamisenkin suhteen pysyä valppaana, ja harkita valintojaan. Se, että on mahdollisuus tehdä valintoja näissä asioissa on sen verran suuri etuoikeus, että olisi väärin olla käyttämättä sitä!

Ikuinen tavoite Marjukalla on saada kodin kaapit ja nurkat ojennukseen ja päästä eroon ylimääräisestä tavarasta. Vuonna 2017 päästiin kuitenkin jo hyvään alkuun, ja kierrätykseen lähtikin ihan reilusti sekä tavaraa että tekstiiliä. Paljon on kuitenkin vielä tekemistä, jotta joskus vielä mieli voi olla täysin rauhassa kaapin ovia avatessa. Vähemmän on enemmän, tätä mantraa Marjukka aikoo hokea mielessään tulevana vuonna.

Elisa myös ikuisena järjestelijänä aikoo laittaa kaapit järjestykseen jääkaappia myöten – näitä järjestysideoitamme nähdään varmasti siis pitkin vuotta! Arjesta on paljon helpompi nauttia kun kotiin saavuttua paikat ovat ojennuksessa!

Kuvat: Homestolove, Designstudiob.blogspot.com

Arki

Arjen pienistä hetkistä nauttimiseen Elisa haluaa lisätä vielä perjantaikukat. Itselle ostetut viikon piristykset, jotka ostetaan puhtaaseen, juuri siivottuun kotiin. Ja miten ihana olisikaan oppia kokoamaan ja solmimaan kauniita kimppuja, joten lisätään myös tämä tavoitelistalle!

Kuvat: BrittaNickel

Millaisia tavoitteita teiltä löytyy tälle vuodelle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *