Vuorokausi Tallinnassa

Terveisiä Tallinnasta!

Olen itse hyvin laiska lukemaan matkakertomuksia netistä -yleensä tulee selailtua vain kuvat. Niinpä aion tiivistää vuorokauden reissumme neljään paikkaan, joita voin tämän reissun perusteella suositella muillekin.

F-Hoone: Telliskivi 60A. Ravintola, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Vanhasta kaupungista. Tallinnassa oli lauantaina lähemmäs 10 pakkasastetta, joten kävelyn sijaan käytimme bussia menomatkalla, ja raitiovaunua tulomatkalla. Telliskivi Loomelinnakia, jossa ravintola F-Hoone sijaitsee, on kuvailtu Tallinnan luovaksi keskukseksi. Se on vanha teollisuusrakennus, joka pitää sisällään useita designputiikkeja, ravintoloita, sekä luovien yritysten studioita ja toimistoja. Söimme lounaan täällä oikein pitkän kaavan mukaan, alkupaloista jälkiruokiin asti, ja olimme aivan ähkyjä poistuessamme ravintolasta. Seuralaiseni kehuivat paikan tartar-pihviä, oma valintani oli kurpitsa-kikherne falafelit quinoasalaatilla. Jälkiruoaksi söin yhden elämäni parhaimmista raakakakuista – lime-cashew raakakakkua kookosvaahdolla. (Myös creme bruleet olivat kuulemma erittäin toimivat).

Pakohuone Claustrophobia: Pärnu mnt 28-1. Halusimme jotain ohjelmaa syömisen ja kaupungilla pyörimisen lisäksi, joten olimme varanneet pakohuonepelin neljän hengen seurueellemme. Paikka oli helppo löytää, ja henkilökunta mukavaa ja avuliasta. Me olimme valinneet Sherlock Holmes teemaisen pelin, joka oli hauska, ja ehdottomasti riittävän haastava. Jos pakopelit eivät ole tuttuja, niin lyhyesti kerrottuna porukkanne suljetaan huoneeseen, jossa on tunti aikaa ratkaista jokin mysteeri vihjeitä etsimällä. Peleissä pärjää ihan maalaisjärjellä, mutta eipä meilläkään haittaa ollut parista insinööristä vihjeitä ratkoessamme 😉 Hauskaa aktiviteettia kaupunkilomalle!

Kolm Sibulat: Telliskivi 2. Illallista söimme myös Telliskiven alueella, jonne menimme suoraan pakohuonepelistä bussilla. Olimme vieläkin aivan täynnä tuhdista lounaastamme, joten päädyimme tilaamaan alku-ja pääruuan sijaan kahdet alkupalat. Ja tottakai jälkiruuan! Seurueemme pöydästä löytyi muun muassa lohitartaria kesäkurpitsa -kimchillä, punajuuri chevicheä hummuksella, linssikeittoa, tiramisua sekä kirsikka crumblea portviinillä. Tunnelma ravintolassa oli lämmin (oikeesti, siis pöytämme sijaitsi lämpöpumpun läheisyydessä, josta virtasi noin 23 asteista ilmaa!) ja palvelu ystävällistä. Hintataso oli myös todella edullinen näin laadukkaaksi ravintolaksi.

Nordic Forum Hotel: Viru Väljak 3. Hotelliksi olimme valinneet tämän suht uuden, ihan keskustassa kaikkien palveluiden keskuudessa olevan Nordic Forum hotellin. Satamasta tänne käveli 10 minuutissa, palvelu oli ystävällistä ja huoneet siistejä. Ainoa hieman häiritsevä tekijä oli huoneemme yläpuolella sijaitseva poreallas, jonka pulputus kuului aika voimakkaasti huoneeseemme 😀 Yöllä se onneksi oli laitettu kiinni. Harmi, ettei ehditty itse testailemaan allasosastoa, sillä ainakin kuvissa se näytti viihtyisältä!

Löytyykö teiltä jotain suosituksia Tallinnaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *