Elämän pienistä iloista ja tulppaaneista

Aamulla Instagramia päivittäessäni kirjoitin kuvatekstiksi jotain sen suuntaista, kuinka jo kukkakimpun hankkiminen viikonlopuksi muistuttaa siitä, kuinka pienillä asioilla voi tehdä itsensä onnelliseksi. Kliseistä, mutta totta vai mitä? Varsinkin maanantaisin sitä saattaa itse kukin kaivata pientä muistutusta siitä, kuinka tärkeää se oma asenne on ja se, että osaa nauttia pienistä hyvistä hetkistä.

Omasta luonteestani olen ainakin tähän ikään mennessä oppinut sen, että minulla on taipumusta murehtia asioita turhaan etukäteen – ja tästäkin syystä tuo kliseinen mantra pienten hyvien asioiden tärkeydestä on itselleni tärkeä. Onneksi myös tuo puolisoni jaksaa aina positiiviseen sävyyn muistuttaa minua pysähtymään ja miettimään, kuinka hyvin asiani oikeasti ovat, jos tunnun vaipuvan turhaan synkkyyteen 😉 Perusluonteeltani kuitenkin koen olevani positiivinen, enkä yleensä jaksa pitkiä aikoja synkistellä.

On myös turhaa käyttää energiaa asioihin, joihin et pysty itse vaikuttamaan. Tämä on jonkun viisaamman keksimä ajatus, mutta se palaa usein mieleeni, kun alan märehtiä jotain niinkin turhaa kuin vaikka kurjaa säätä tai junien myöhästelyä. Miksi aiheuttaisin itselleni negatiivisia fiiliksiä asioilla, joihin en kertakaikkiaan voi itse vaikuttaa?

Ja kyllä, niinkin pieni asia kuin viikonloppuna ostettu, sesongin ensimmäinen tulppaanikimppu voi saada hymyn huulille vielä maanantainakin. Tämä on juurikin se syy, jonka vuoksi pidän niin paljon kauniiden asioiden kuvaamisesta – myöhemminkin kuvia katsoessa pääsee siihen samaan, hyvään mielialaan, jolla kuvat on otettu.

Olen tänään ihan ärsyttävän positiivinen, joten aion toivottaa teillekin kaikille ihanaa viikonalkua 😀

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *