Raikasta ilmaa viherkasveilla

Joku siellä saattaa muistaakin hiljattain julkaisemani jutun, kuinka kaktus -villitys oli iskenyt minuunkin. Jokin on ajatuksissani kuitenkin toistaiseksi pidätellyt minua hankkimasta tuollaista himoitsemaani suurta cowboy -kaktusta, mutta viherkasvit ovat pyörineet mielessäni sitäkin enemmän. Varmaan tästä syystä lähimarketista mukaani tarttuikin viirivehka tätä viherkasvien himoani tyydyttämään.

Viirivehkan pitäisi olla yksi helpoimmista ja tavallisimmista viherkasveista, joita kodeissa tavataan. Sen hoitoon kuulemma riittää säännöllinen kastelu haalealla vedellä siinä vaiheessa, kun multa on vielä edellisen kastelun jälkeen hieman kosteaa. Sitä voi säilyttää monenlaisissa tiloissa, ja mieluummin hämärässä kuin suorassa auringonpaahteessa. Viirivehkan sanotaan myös olevan yksi parhaiten ilmaa puhdistavista kasveista!

Siivouspäissäni tuossa jokin aika sitten tyhjentelin porrastasanteitamme niissä jo liiankin pitkään olleista koriste-esineistä ja lyhdyistä. Pari päivää tyhjiä tasanteita tuijoteltuani totesin tämän kasvin sopivan erittäin hyvin portaikkomme ilmettä piristämään. Hyvä muistutus taas myös siitä, kuinka tavaroiden karsiminen antaa myös mahdollisuuden uudelle inspiraatiolle! Blogiamme pidempään seuranneet tietävätkin, kuinka tämä tavaroiden karsiminen on minulle ikuisuusprojekti, jolle ei loppua ole vielä toistaiseksi näkynyt. Kevät saa näköjään kuitenkin myös minut lähes konmarimaisiin suorituksiin, ja kaappeja ja nurkkia on tullut viime aikoina ihan kiitettävästi käytyä läpi. Nyt kun joku vielä veisi nuo kaikki karsimani tavarat pois kaapeista vaikka tuohon tien toisella puolella olevalle kirpputorille 😉

Jännittävää nähdä, miten elämä viherkasvin kanssa alkaa sujua. En todellakaan ole koskaan ollut mikään viherpeukalo, vaan yleensä muutaman viikon innostuksen jälkeen unohdan aina kastelun ja kasvien elämä tuppaa jäämään hyvin lyhyeksi. Nyt aion kuitenkin jälleen kerran pyhästi luvata tekeväni kaikkeni, jotta saan tämän säilymään hengissä.

Viherkasveista siirrytään nyt kuitenkin viikonloppuun ja nautitaan toivottavasti myös auringosta! Lämpötilan pitäisi ainakin täällä pääkaupunkiseudulla kohota vihdoin jopa yli 10 asteen. Minä lähden piipahtamaan katsomassa miltä Tukholman kevät näyttää – ensi viikolla varmasti pientä katsausta reissusta myös täällä blogin puolella. Ihanaa viikonloppua!

Lue myös ”inspiraatiota vihersisustamiseen”

 

3 kommenttia “Raikasta ilmaa viherkasveilla

  1. Mulla on myös viirivehka. Huomaan sen vedentarpeen siitä, että se alkaa nuupahtamaan lehdistä, tai roikottamaan niitä oikeastaan. Ihana kasvi! Vielä ei ole omassa hoidossani kukkinut, mutta sitä odotellessa. 🙂

    1. Kiitos Irina vinkistä! Hyvä tietää, että myös noista lehdistä voi arvioida veden tarvetta – tämän vinkin avulla voisin huomata siis sen ennen kuin lehdet ovat jo kokonaan pudonneet 🙂

      1. Joo, ehdottomasti! Mulla ei ainakaan ole lehdet tiputellut. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *