Skandinaavisen kodin värit

Meidän kotimme kaikki seinät ovat joko valkoisia tai vaaleanharmaita eikä meillä ole lähes ollenkaan värejä jos erilaisia luonnonsävyjä ei lasketa väreiksi. Silti koen että meillä on paljon erilaisia värisävyjä sisustuksessa, enkä koe sisustusta lainkaan tylsäksi vaan nämä kodin värit puhuttelevat hyvin juuri minua. Kodin väripaletteja kannattaa joskus avata myös paperille sillä niistä tekee hyviä oivalluksia ja suunnitelmia tulevia sisusustusjuttuja ajatellen.

Vaikka meiltä löytyykin paljon juuri vaaleita sävyjä, on kaikki kuitenkin suunniteltu juuri lapsiperheeseen sopivaksi. Keittiön tuolien materiaali on polypropyleenimuovia, joka on helposti pyyhittävissä puhtaaksi, sohvan päällinen on erittäin kestävää kangasta joka on helppo puhdistaa pienistä tahroista. Lisäksi eteisestä löytyy Pappelinan muovimatot, jotka saa nopeasti suihkutettua puhtaaksi pahimilla kurakeleillä. Elämistä vartenhan tämä koti on tehty.

Vanha kotimme oli ennen pintamateriaalien remontointia väreiltään tummia värisävyjä ja puuta. Oransseja ja liiloja seiniä. Puunväriä katossa, lattiassa, kaapistoissa – ja kaikki eri sävyjä ja lajeja! Sisustustyylejä on monia – mutta kyseinen ei ollut lainkaan omaan makuuni sopiva. No, kaikki muut paitsi keittiön kaapistot maalattiin valkoisella joka teki heti koko asunnosta paljon suuremman ja raikkaamman oloisen.  Nykyään olen uskaltanut jo tuoda vaaleaa puunsävyä ja värejäkin pikkuhiljaa tämän uuden kodin sisustukseenkin taas mukaan, mutta tässä kesti vuosia. Edelleenkin, jos läheisiltäni kysytään millainen sisustukseni on, he sanovat sen olevan valkoinen. Itse näen kuitenkin kodissamme paljonkin erilaisia värisävyjä ja tietyin elementein tätä on tarkoitus tuoda tulevaisuudessa myös hieman lisää.

Olohuone- / keittiötila

Avasin kotimme värejä kolmella päävärillä, joita meiltä eniten löytyy valkoisen lisäksi. Meillä olohuone, keittiö ja eteinen ovat yhtä suurta tilaa johon olen halunnut yhtenäisen ilmeen joka luodaan nimenomaan väreillä. Alusta asti oli selvää että varsinkin tähän tilaan tuon paljon luonnonsävyjä. Vaaleat kuultovalkoiset lattiat, valkoiset keittiönkaapistot ja seinät ripauksella niitä muita sävyjä, kuten harmaata, beigeä, kasvien tuomaa vihreää. Erityisesti täältä meiltä löytyy myös paljon valkoisen eri sävyjä sillä se saa tilan näyttämään avaralta!

Lastenhuone

Lastenhuoneeseen olen metsästänyt niitä täydellisiä sävyjä pitkään! Ennen remonttia ajatuksena oli tuoda hieman väriä ja pehmeyttä kuviollisella tapetilla, mutta käytännössä tämä vaihtoehto olisi varmasti ollut jossain vaiheessa turhan levoton omaan makuuni. Niinpä päädyin luotettavaan harmaaseen sävyyn, johon sointuvat kauniisti niin valkoiset kalusteemme kuin värilliset yksityiskohdatkin! Tähän on sitten helppo yhdistää esimerkiksi sinisen ja vihreän eri sävyjä. Valelaskosverhon Marjukka ompeli meille vasta muutama kuukausi sitten. Ette arvaakkaan miten kauan metsästin sitä täydellistä sävyä ja pohdin erilaisten kuvioiden mahdollisuutta verhokankaassa. Simppeliin sinivihreää kuitenkin päädyttiin enkä voisi olla tyytyväisempi! Vinkkinä muuten että Eurokankaasta saa kankaan hintaa vastaan 2m palan kangasta mukaansa kotiin mallattavaksi, jonka voi sitten viedä liikkeeseen takaisin ommeltavaksi tai palautettavaksi. Loistavaa tällaiselle pähkäilijälle kuin minä!

Musta väri, niin tyylikkäältä kuin se monissa sisustuksissa mielestäni näyttääkin, saa minulta edelleen melko ehdottoman ei vastauksen mitä omaan sisustukseen tulee. Tarkemmin miettien, kyseistä väriä taitaakin löytyä kotoamme vielä vain lastenhuoneen yksityiskohdista. Ehkä tätä väriä aletaan pikkuhiljaa näkemään enemmänkin!

Makuuhuone

Kun kuvailen makuuhuoneemme sävyjä, sanoisin sen olevan erittäin nude. Koska tämä on juurikin se tila jossa rauhoitutaan niin haluan myös värisävyjen puhuvan sen puolesta. Valkoista, vaaeanharmaata ja beigeä – kaikkia niitä joiden keskellä on helppo nukahtaa eikä olotila käy levottomaksi.

Viimeaikoina itseäni on houkutellut erityisesti betonin eri sävyt ja muodot. Mielessäni mallailen jo betonin näköistä seinää makuuhuoneeseen ja mieleni tekisikin maalata näitä seiniä samantien kaksi! Kalkkimaalia en koe kuitenkaan omaksi jutukseni joten kaikki vinkit muunlaisista betoseinistä otetaan mielellään vastaan!

 

Koetteko näitä meidän kodin värejä laisinkaan väreiksi kuten minä? Millaisia värisävyjä teidän sisustuksessanne on ja miltä näyttäisivät teidän kodin väripaletit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *