Inspiraatiota pihalle ja parvekkeelle

Viikko sitten ajatukset olivat jo pitkällä kesässä, kun lämpötilat nousivat jopa +15 asteeseen ja saimme nauttia auringosta. Tällä viikolla meno on kuitenkin ollut taas hieman toinen – olen vetänyt vielä talvitakkia päälle koiraa ulkoiluttaessani ja sateenvarjoakin on kulkenut mukanani työmatkat. Toisaalta tällainen harmaa viikko sopii erinomaisesti haaveiluun, ja mitäpä muuta sitä tällainen sisustusintoilija näin kesän kynnyksellä tekisi, kuin suunnittelisi parvekkeelle uutta ilmettä!

Kuvat Jysk, H&M Home, Stockmann, Plantagen, Room 21

Asumme ylimmässä kerroksessa, ja parvekkeemme on täysin avointa tilaa ja hyvin herkkä Suomen epävakaalle säälle. Iltapäivän aurinko alkaa porottaa paahtavasti parvekkeelle heti puolen päivän jälkeen ja katoaa vasta illan hämärtyessä, ja toisaalta parveke on myös täysin sateen ja tuulen armoilla.  Tämän parvekkeen eloa nyt neljä vuotta seuranneena olen todennut tilan hieman haastavaksi varsinkin kasvillisuuden suhteen, joten siitäkin syystä unelmieni parveketta ei voi ainakaan miksikään viherkeitaaksi kutsua. Ennemminkin haluan tuoda parvekkeellemme kalusteilla sekä tekstiileillä tunnelmaa, sillä useimpina vuosina kesäkukkani ovat joko paahtuneet kuiviksi tai levittäneet mullat tuulen mukana pitkin lattiaa.

Parvekkeemme rakenteet ovat mustaa rauta”putkea” joihin yhdistän mielelläni hiilenharmaita tai lähes mustia kalusteita. Tällä hetkellä parvekkeellamme onkin hiilenharmaa polyrottinkinen kalusteryhmä, johon kuuluu pieni sohva, kaksi nojatuolia ja matala pöytä. Hayn Hee lounge -tuoli on nähty toistuvasti himotuimmat -listoillani, ja tämän tuolin näkisin mielelläni myös parvekkeellamme – vaikkapa nojatuolien tilalla. Tämä kevytrakenteinen Hayn Hee -tuoli tekisi varmasti tilasta hieman avaramman oloisen ja toisi tilaan myös modernimpaa ilmettä. Hayn tuoleilla tai ilman, niin nykyiset kalusteemme kaipaavat yllensä tyynyjä, joiden tekeminen onkin vielä tämän kevään to do -listallani. Istuintyyjen lisäksi tuoleille mahtuisi muutama esimerkiksi näitä H&M Homen mustavalkoisia koristetyynyjä.

Vaikken mitään viherkeidasta aiokaan parvekkeelle perustaa, niin jotain kasvillisuutta kesäparveke kuitenkin kaipaa. Tähän Jyskin harmaaseen Kvinand kukkaruukkuun voisi muutaman helppohoitoisen kesäkukan laittaa, ja talven tullen sen kelpaisi kyllä tuoda osaksi kotimmekin sisustusta. Oliivipuusta haaveilen myös, mutta se ei taida kyllä olla helppohoitoisimmasta päästä, vaikka auringosta ilmeisesti pitääkin. Parvekkeen lautalattian päälle laittaisin tummien kalusteiden vastapainoksi ja raikkautta tuomaan vaalean Pappelinan Svea -maton, jota voi käyttää sekä sisällä että ulkona. Keveyttä parvekkeen tunnelmaan lisäisin myös valkoisilla sisustustyynyillä, jotka näyttävät varsinkin auringonpaisteessa todella freesiltä.

Kun silloin neljä vuotta sitten tähän asuntoon muutimme, oli yhtenä kesän ensimmäisistä hankinnoista kaasugrilli. Vuosien saatossa tämä kyseinen grilli on tullut tiensä päähän, ja sopivaa vaihtoehtoa vielä pohdimme sille. Mielestäni Eva Solon pöytägrilli on todella tyylikäs, ja vaikkei tällaista hiiligrilliä varmaan kerrostalon parvekkeella saakaan käyttää, ottaisin sen siitä huolimatta mielelläni tilan koristeeksi.

Mitäs te sanotte, uppoaako teihin tällainen kaupunkiparvekkeen minimalistinen tyyli vai viettäisittekö mieluummin aikaa värikkäässä ja vehreässä ympäristössä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *