Vuoden parhaat vappumunkit

Me otettiin varaslähtö vappuun jo muutama päivä sitten kun leivottiin vuoden ensimmäiset munkit! Viime vuosina meidän parhaat vappumunkit ovat syntyneet tällä Valion helpolla reseptillä jonka halusin jakaa teillekin. Toki ollaan muokattu reseptiä hieman, eli käytetään aina niin pulla- kuin munkkitaikinassakin rasvaisempaa täysmaitoa ja munkit paistetaan munkkirasvassa – ei siis mikään terveysherkku mutta näitähän syödään sen kerran vuodessa!

Oma minilomani lähenee loppuaan heti vapun jälkeen joten nyt nautitaan vielä muutama päivä vapputohinoista ja ulkoilusta lasten kanssa. Me napataan kumpparit matkaan mukaan ja lähdetään äitini luo puutarhan hoitoon ja herkuttelemaan. Aivan varmasti vielä paistellaan siis toinen erä näitä munkkejakin, juodaan simaa ja nautitaan toistemme seurasta. Toiveissa olisi myös napata herkut mukaan ja käydä retkellä näiden kera.

Viime vuoden eläinilmapalloista tuli muuten kyselyä ja ne olivat Pop Up kemujen suloisilla tulosteilla tehdyt. Helpot tulostaa ja teipata tavallisiin ilmapalloihin! Ohjeet ja tulostettavat kuvat löytyvät Pop Up kemujen sivuilta.

Taikinan valmistus – Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita vähitellen loput jauhoista taikinaan ja lisää loppuvaiheessa rasva.  Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Pyörittele taikinasta pikkupullia leivipaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota hyvin liinan alla.

Paistaminen – Kuumenna öljy padassa tai teräskattilassa 170 – 180 asteiseksi. Kokeile sopiva aste pienellä palalla taikinaa, jonka pitäisi saada väriä muutamassa minuutissa. Pienennä lämpötilaa niin että se pysyy tasaisena eikä rasva pääse ylikuumenemaan. Älä unohda varata kattilan kantta viereen varmuuden vuoksi.

Paista muutama munkki kerrallaan kattilassa. Käännä munkit paiston puolivälissä ja nosta kypsyneet munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöräytä munkit sokerissa kun ne ovat vielä lämpimiä.

Ihania vappupäiviä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *