8 x vinkit parempaan sunnuntaihin ja parhaita äitienpäivälahjoja

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä

Kevät on edennyt ihan hurjaa vauhtia ja äitienpäiväkin koittaa jo viikon kuluttua. Oma äitini kävi eilen täyttämässä jääkaappini ja hoitamassa lapseni harrastuksiinsa kun olin itse töissä. Ja juurikin hänelle leivon kakun seuraavaksi sunnuntaiksi! Joko teillä on äitienpäiväsuunnitelmat ja lahjat valmiina? Koska eilinen kului täysin töissä on tämä sunnuntai pyhitetty perheelle. Meillä syödään aamiainen pitkän kaavan mukaan ja niin myöhään kuin halutaan, ulkoillaan aurinkoisessa säässä ja nautitaan toistemme seurasta.

Sunnuntaita pidetään usein päivänä, jolloin valmistaudutaan tulevaan viikkoon hoitamalla kaikki mahdollinen pois alta ja valmistelemalla seuraavaa päivää – toisin sanoen stressaamalla tulevaa viikkoa. Itse yritän pitää sunnuntain aina mahdollisimman vapaana suunnitelmista, sillä se on usein ainut päivä viikosta kun kalenterin tyhjä sivu on mahdollinen. Toki minäkin valmistelen seuraavan viikon siivoamalla, pesemällä pyykkiä, tekemällä to do -listat ja kauppalistat valmiiksi – pyrin kuitenkin hoitamaan nämä jo perjantaina tai viimeistään lauantai-iltana, jotta sunnuntaina jäisi aikaa sille viikon ainoalle rentoutumishetkelle. Jotta kiireet ja velvollisuudet jäisivät hetkeksi taka-alalle, kokosin oman listani mahdollisimman rentoon ja astetta parempaan sunnuntaihin.

Nauti aamiainen tai brunssi ilman kiirettä – Oma keittiöni jää aina illalla siistiksi, sillä aamu ei voi mielestäni alkaa hyvin jos ensimmäisenä laitetaan tiskejä tai raivataan tilaa aamiaisen laitoille. Puhtaalta pöydältä on hyvä aloittaa päivä. Joskus tykkään valmistella aamiaista jo osittain edellisenä iltana, tähän parhaita ovat esimerkiksi tuorepuurot.  Ja jotta ei nyt heittäydyttäisi liian terveellisiksi niin joskus herkutellaan esimerkiksi amerikkalaisilla pannareilla heti aamusta.

Herää ilman herätyskelloa – Kovat äänet ja keskenjääneet unet eivät ole se mieluisin tapa herätä. Lapset toki herättävät minutkin aamuisin, jos ei sisäinen kelloni ole sitä ennättänyt ensin tekemään, mutta herätyskello soi vain pakkotilanteessa. Mistä muuten johtuu, että arkisin sisäinen kello soi aina ennen herätyskelloa, vaikka ajankohta olisi kuinka aikainen?

Pidä sometauko – Jokaisella pitäisi olla viikossa yksi päivä jolloin ei käy läpi kaikkia älypuhelimen sovelluksia. Toki tätä taukoa harvoin voi koko päivää jatkaa, mutta itselläni on tavoite pitää viikossa yksi päivä jolloin käyttö jää minimille. Minulla on myös paha tapa selata puhelinta ennen nukkumaanmenoa, joten sunnuntaisin yritän vaihtaa tämän kirjan tai lehden lukemiseen.

Pidä kahvihetki – Leivo itse jotain tai käy herkullisessa kahvilassa ystävän kanssa. Nyt mielessäni on tietenkin kaikki kakut joiden seasta yritän valita suosikkiani äitienpäiväksi. Mielestäni leipominen on itsessään jo kovin inspiroivaa. Yksi tämän vuoden tavoitteitani onkin jättää herkuttelut niihin oikeasti hyviin herkkuihin kuten itsetehtyihin leivonnaisiin ja kakkuihin.

Ulkoile ja liiku – Kalastele energiaa hikijumpasta, lenkkipolulta tai vaikka ihan vain auringosta. Meidän normaaliin vapaapäivään kuuluu usein metsäretki tai jalkapalloa lasten kanssa – parhaita keinoja yhdistää ulkoilu ja liikunta!

Ota hetki itsellesi – Lue lehti, lakkaa kynnet tai nauti kuppi kahvia rauhassa. Pidä vaikka vain vartin mittainen tuokio vain itsellesi.

Leffahetki – Leffan voi katsoa joko kotisohvalta tai teatterissa, pääasia että kaikki ajatukset saa hetkeksi nollattua. Usein tuntuu että omat ajatukseni käyvät ihan ylikierroksilla, jonka vuoksi omat suosikkileffani ja sarjani ovat juurikin niitä joissa ei tarvitse ajatella sen enempää.

Mene nukkumaan ajoissa – Pyrin menemään aina sunnuntaisin lasten kanssa samaan aikaa nukkumaan. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa uusi viikko kuin herätä levänneenä uuteen aamuun. Kun edellisen päivän on lataillut akkuja, jaksaa viikolla olla tehokas ja pysyä tiukoissa aikatauluissakin!

Iittalalla on nyt menossa Rakkaudella äidille -kampanja –

mm. nämä kuvissa näkyvät tuotteet ovat nyt upeassa äitienpäivän -tarjouksessa

Kastehelmi kynttilälyhty 64mm, 11,10 € (norm. 13,90 €)

Pieni vitriini rasia, 22,10 € (norm. 27,70 €)

Alvar Aalto -kokoelman maljakko, 101,20 € (norm. 135,00 €)

Sarjanton muki letti 0,36cl, 11,90 € (norm. 14,90€)

Kastehelmi lautanen 170mm, 11,90€ (norm. 14,90€)

Teema lautanen 26cm 13,20 € (norm. 16,60 €)

 

 

Lue myös: Banaanipannukakut parempii aamuihin

 

2 kommenttia “8 x vinkit parempaan sunnuntaihin ja parhaita äitienpäivälahjoja

    1. Kiitos! 🙂 Eihän kaikkea kannata toki itseltään kieltää, voihan tuokin olla rentoutumiskeino 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *